Kerkstraat Kiest: Leegstaande winkels doorn in het oog van Deurne

DEURNE - De Kerkstraat, van oudsher een ‘centrale’ plek in de gemeente waar de mensen op zondag bij elkaar kwamen om naar de kerk te gaan. Ook de straat waar wekelijks de ontwikkelingen werden besproken. De kerken zijn op zondag nagenoeg leeg en in sommige plaatsen is zelfs het kerkgebouw verdwenen. Maar de Kerkstraten zijn gebleven.

Omroep Brabant wil die 'bijpraatfunctie' van de Kerkstraat weer nieuw leven inblazen. Daarom bezoeken we in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zeven Kerkstraten van oost naar west door de Brabant. Allemaal straten waar we met de bewoners in gesprek gaan over wat ze belangrijk vinden in hun gemeente voor verkiezingen op 21 maart. In het kaartje onderaan de pagina zie je wat de Kerkstraat-bewoners in Brabant belangrijk vinden. Dinsdag zijn we in Deurne. 


Boeren tegenover burgers
'
Varkensstank zorgt voor sociale spanningen in Deurne', dat was de titel van een uitzending van Nieuwsuur. NRC schreef: 'De boeren in Deurne boos zijn op de burgers'. Nieuws waar heel Nederland Deurne van kent. 

Maar als je met de bewoners in de Kerkstraat praat merken ze helemaal niks van die spanning. Voor de gemeenteraadsverkiezingen leven hele andere thema's. De leegstaande winkels in het centrum is het voor de Kerkstraat bewoners het belangrijkste thema deze verkiezingen.

Tekst gaat door onder videoOok de toekomst voor de volgende generatie vinden de Kerkstraat bewoners belangrijk. Er moet goed onderwijs blijven en voldoende scholen in de buurt.

Tekst gaat door onder video

 
Maar de gemeente mag vooral meer aandacht hebben voor wat er leeft onder de mensen in de Kerkstraat. "Toen ik gekozen werd als beste dierenwinkel van Nederland was er niet eens een bloemetje", zegt de beteuterde Anja Steegs.


Tekst gaat door onder videoDeel dit artikel: