Regen zorgt voor flinke vertragingen op Brabantse wegen

LEENDE - Het regenachtige weer heeft dinsdagmorgen voor flink wat oponthoud gezorgd op de Brabantse wegen, vooral richting Eindhoven. Zowel op de A67, A2 en A58 stonden files. Op de snelweg A67 richting Eindhoven was de vertraging met zeventig minuten het grootst. Oorzaak was een ongeluk ter hoogte van Geldrop. Op de A2 ter hoogte van Leende richting Eindhoven duurde de rit vijftig minuten langer dan normaal.

De ANWB sprak van een 'zeer drukke ochtendspits'. Rond acht uur stond er 730 kilometer file in Nederland door het buiige weer, terwijl 350 kilometer normaal is op een dinsdagmorgen. Volgens de VID 'regende het niet alleen hemelwater, maar ook ongelukken'. 

Gekantelde vrachtwagen
Op de A58 van Breda richting Tilburg kantelde rond negen uur een vrachtwagen tussen Bavel en Tilburg-Reeshof. Er stond zes kilometer. Ook op andere delen van de A58 was het druk. Tussen knooppunt de Baars en Oirschot stond drie kilometer langzaam rijdend verkeer, goed voor een kwartier vertraging. Ook tussen Tilburg Centrum-West en Bavel en tussen knooppunt de Baars en Moergestel stond het stil. 

Langzaam rijden
Op de A67 was het langzaam rijden tussen Someren en knooppunt Leenderheide. Ter hoogte van Geldrop gebeurde rond kwart over acht een ongeluk, waardoor de file uitgroeide tot zeventig minuten wachttijd. Iets voor negen uur werd de weg weer vrijgegeven.

Ook bij knooppunt Vught en de aansluiting met de A65 stond het stil door bergingswerkzaamheden. De linkerrijstrook was afgesloten.


 

 

Meer over dit onderwerp:
files verkeer regen a67 a2 a58
Deel dit artikel: