Willibrord Frequin zet PSV op scherp: 'Knok verdomme, stelletje lamzakken'

EINDHOVEN - Oud-journalist en PSV-supporter Willibrord Frequin heeft via een ingezonden brief aan het Eindhovens Dagblad zijn onvrede over de spelers van PSV kenbaar gemaakt. Frequin hoopt met deze brief de spelers van de Eindhovense club op scherp te zetten.

"Ik schaam mij dood voor de inzet afgelopen wedstrijd tegen Willem II", daarmee trapt Frequin zijn brief af. De voormalig presentator uit openlijk kritiek op Marco van Ginkel. De aanvoerder van PSV is volgens hem een een slappe aanvoerder, die niet kan uitleggen waarom PSV zo ondermaats speelde. 

Ware kampioenen
In zijn woonplaats Hilversum krijgt hij alles over zich heen van Ajax-fans en dat wil hij niet meer. Frequin eindigt zijn brief motiverend. "Mannen, laat Nederland zien dat jullie ware kampioenen zijn. Vreet het gras op. Jullie zijn zulke begenadigde voetballers. Show me. "

Hieronder de volledige ingezonden brief: 

Voetballers van PSV,

Ik schaam mij dood voor de inzet afgelopen wedstrijd tegen Willem II. Werkelijk schande hoe wij als zeer trouwe supporters opgezadeld worden door een stel slapjanussen. Geen passie, geen inzet, niet vechten voor de overwinning. Knok verdomme stelletje lamzakken. Het spijt me dat ik zo over mijn helden praat, maar het is niet anders. Al heel veel wedstrijden. En dat pik ik niet meer. De Jong die op het middenveld de bal naar ‘n Willem II speler speelt. Wat een waanzin. En de slappe aanvoerder, die weer op tv niet kan uitleggen waarom onze geweldige top club weer zo slap ondermaats speelt. Schaam jullie. Het is genoeg. Dit verdienen we niet als trouwe supporters. PSV is een club met allure. Met status. Maar jullie zijn verworden tot luie donders. Wees trots op onze prachtige club. Ik heb ook nog de pech dat ik in verband met mijn werk in Hilversum woon, waar de hoon al veel te lang groot is tav onze fantastische club. Ik krijg hier alles over me heen van jullie luiheid. En dat wil ik niet meer. Mannen laat Nederland zien dat jullie ware kampioenen zijn. Laat jullie klasse zien. Jullie absolute wil om te winnen. Vreet het gras op. Jullie zijn zulke begenadigde voetballers. Show me. Met echte wereld toppers om je heen, die jullie nog beter maken dan jullie al zijn. Potverdorie, wat is er niet mooier dan met allure kampioen van ons mooie land te worden,

Willibrord Frequin

Meer over dit onderwerp:
psv eredivisie voetbal willibrord frequin brieven
Deel dit artikel: