Video

Vrachtwagen belandt in sloot naast A4, meerdere ongelukken door gladheid

17 maart 2018 om 09:42
nl
Vanwege gladheid en sneeuwval zijn er zaterdagochtend al verschillende ongelukken gebeurd op de Brabantse wegen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Op de A58 bij Tilburg is zaterdagochtend een ongeluk gebeurd waarbij een vrachtwagen is betrokken. De rechterrijstrook was enige tijd afgesloten voor bergingswerkzaamheden. 

Vanwege de gladheid vloog op de Westerhagelaan in Breda een auto uit de bocht en botste tegen een boom. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Op de A2 van Eindhoven naar Den Bosch is ook een ongeluk gebeurd, de linkerrijstrook is afgesloten. Een lekkende kraanwagen heeft zaterdag enige tijd de weg geblokkeerd door het centrum van Baarle-Nassau. Het verkeer moest daardoor omrijden. 

Lichtgewond
Een vrachtwagen schoof op de gladde A4 in een sloot naast de weg. Niemand raakte gewond. In Lieshout raakte een auto van de weg en kwam eveneens in een sloot terecht. De bestuurder raakte lichtgewond. 

 

 

Een automobiliste raakte gewond op de Broekweg in Molenschot. De vrouw was met haar auto van de weg geraakt door de gladheid. Ambulancepersoneel heeft de vrouw ter plekke behandeld.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Code geel
Het KNMI waarschuwt voor gladheid vanwege sneeuw in onze provincie. Het gaat om maximaal twee centimeter sneeuw die blijft liggen. Het KNMI heeft daarom tot zaterdagmiddag code geel afgekondigd.

Het KNMI adviseert weggebruikers hun rijgedrag aan te passen en weerberichten en waarschuwingen in de gaten te houden.

Dat het koud wordt dit weekend, was al eerder duidelijk. Heel erg koud zelfs. In delen van onze provincie komt de temperatuur zaterdag overdag niet boven het vriespunt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.