Video

'Busje botste frontaal op vrachtwagen', bestuurder zag ernstig ongeval in Helmond gebeuren

19 maart 2018 om 19:23
nl
Vijf mensen zijn overleden nadat een busje maandagmiddag met een vrachtwagen botste in Helmond. Het gaat om vier mannen en een vrouw, afkomstig uit Roemenië. Vier anderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een ooggetuige, een vrachtwagenchauffeur die ‘een paar auto’s’ achter de vrachtwagen reed, omschrijft de paniek na het ongeval. Net als andere ooggetuigen schoot hij de slachtoffers na het ongeval te hulp.
Geschreven door

Volgens de vrachtwagenchauffeur, die liever anoniem blijft, kwam het busje opeens op de linkerhelft van de weg terecht. Hoe of waarom is niet helemaal duidelijk. Daar botste het busje frontaal op de vrachtwagen

Shock
“We moesten met z’n allen gelijk op de rem en veel mensen gingen de mensen uit het busje helpen”, omschrijft de getuige, die zelf naar de vrachtwagenchauffeur toeging. “Die zat bekneld en was volledig in shock. Er was enorm veel rook en heel veel puin.”

Volgens de man zaten er arbeidsmigranten in het busje. “Dat was gelijk duidelijk. Er zaten nog wel meer mensen in het busje.” Alle dodelijke slachtoffers zaten in de bus.

Tekst gaat door onder de video.


Een omwonende zat in de keuken toen het ongeluk gebeurde. Hij liep naar buiten en zag meteen dat het mis was. "Het busje was opengereten. Er zaten gewonde mensen in. Andere mensen lagen op de grond met een deken over zich heen. De vrachtwagenchauffeur zat bekneld in zijn cabine.”

“Het is een drukke straat. ’s Avonds staat het verkeer hier stil en rijdt het langzaam”, aldus de man. “Elke avond is het volle bak. Er gebeuren wel eens ongelukken, maar we vinden het meevallen, gezien er zoveel auto’s hier rijden.” 

Tekst gaat door onder de video.


Ongeval
De vrachtwagenchauffeur, die bekneld zat en moest worden bevrijd door de hulpdiensten, is een van de gewonden die naar het ziekenhuis is gebracht. Het is niet duidelijk of de vier gewonden in levensgevaar zijn. 

Meerdere hulpdiensten, waaronder twee traumahelikopers, zijn ter plaatste gekomen om met man en macht hulp te verlenen. De weg, die tussen Deurne en Helmond loopt, was urenlang dicht. Rond kwart voor tien was de weg in beide richtingen vrijgegeven. 

De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.