Niemand knock-out tijdens slotdebat Sint Anthonis onder leiding van Ferry Mingelen

20 maart 2018 om 12:19
nl
In een heuse boksring gingen dinsdagavond de lijsttrekkers in Sint Anthonis met elkaar in debat. In een poging het opkomstpercentage weer te laten stijgen had de gemeente Sint Anthonis de Haagse politieke veteraan Ferry Mingelen uitgenodigd het debat te leiden. Mingelen, die decennia lang "Den Haag Vandaag" presenteerde en talloze ministers en premiers interviewde, had geen moeite met de drie lijsttrekkers. Een echt verbaal gevecht werd het niet.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam 61 procent van de kiesgerechtigden in de gemeente opdagen. Vier jaar eerder, in 2010 was dat nog ruim 65 procent. Om een verdere daling te voorkomen was Mingelen gevraagd het debat in Sint Anthonis flink aanzwengelen. Als de belangstelling voor de debatavond in multicultureel centrum Oelbroeck een voorbode is van de opkomst bij de verkiezingen, dan is de missie geslaagd. 

Scherp aanpakken

"Ik heb me goed voorbereid op Mingelen en verwacht dat we scherp aangepakt worden door Ferry", zei Joost van der Cruijsen, lijsttrekker van Sint Anthonis Nu, vooraf aan het debat. Maar eenmaal in de ring viel dat wel mee. 

Wonderlijk

Aan de hand van vijf stellingen mochten Ingrid Voncken van het CDA, VVD-er Jeroen van Acquoij en Joost Cruijsen van SAN de twijfelende kiezer overtuigen. Volgens Mingelen deden ze dat goed. "In Den Haag ben ik 20 partijen gewend, hier waren het er maar drie, dat is wonderlijk. Maar het niveau van het debat was prima en ze waren bij tijd en wijlen best pittig naar elkaar", aldus Mingelen.  

Geen winnaar

Hij kon na afloop geen winnaar aanwijzen. "Er is niemand knock-out gegaan, laat de stembus maar bepalen wie de winnaar wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.