Theo Maassen wil film maken van boek ‘Spoetnik’ over Amsterdammer in Helmond: Hij vond boek 'vet'

HELMOND - Theo Maassen gaat een film maken op basis van het boek ‘Spoetnik’ van de Eindhovense schrijver Martijn Neggers. Het verhaal gaat over een Amsterdamse docent maatschappijleer die naar de Spoetnikstraat in Helmond-Noord verhuist. "Theo had het boek gekocht. En dat vond-ie vet", vertelt Neggers vrijdag in het programma WAKKER van Omroep Brabant.

Vervolgens belde Maassen met de uitgever om te zeggen dat hij graag de filmrechten wilde hebben. "Zo simpel kan het soms zijn", aldus Neggers.

De schrijver is net zo benieuwd als iedereen naar de film. Hij gaat het met Maassen wel over de film hebben. Maar de cabaretier heeft volgens Neggers de vrije hand. "Het wordt Theo's film", benadrukt hij.  


Ongemakkelijk
“Het wordt heel ongemakkelijk", vertelde Maassen donderdagavond in RTL Late Night. "Want als Helmonders aan iets een nog grotere hekel hebben dan aan Eindhovenaren, is het aan Amsterdammers."

Neggers liet eerder via Twitter weten dat hij 'superblij' is dat zijn boek verfilmd wordt. Wanneer de film uitkomt, is nog niet duidelijk.