Klaas Otto heeft nieuwe advocaten, strafzaak gaat donderdag verder

26 maart 2018 om 11:01
nl
Klaas Otto heeft twee nieuwe advocaten. De oprichter van motorclub No Surrender die wordt verdacht van onder meer witwassen, afpersing en bedreiging zal voortaan worden verdedigd door Niels van Schaik en Sanne Schuurman.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

De verdachte moest eerder deze maand op zoek naar een nieuwe advocaat omdat Louis de Leon was gestopt. Hij wilde het proces opschorten omdat Klaas Otto (50) geestelijk niet in staat zou zijn om de zaak te volgen.

Extra beveiligde zittingzaal Rotterdam
De strafzaak tegen Otto gaat donderdag verder in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. In de aanklacht staan onder meer witwassen en afpersing.

Advocaat Niels van Schaik uit Utrecht zegt dat hij nog aan het verkennen is en dat hij nog tijd nodig heeft om zich in te werken.

Vrijlating vragen
Hij gaat donderdag de rechtbank Breda wel vragen of Otto kan worden vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Otto zit al in voorarrest sinds de zomer van 2016 en sinds afgelopen zomer in een extra zwaar regime in Vught.

Van Schaik noemt de verdediging van Klaas Otto een mooie uitdaging. ,,Het is een mooie zaak'', reageerde hij.

De Leon blijft wel in andere zaken
Er lopen nog twee andere rechtszaken tegen Klaas Otto. Daarin blijft Louis de Leon wel gewoon de advocaat van Otto. Die zaken zijn de beinvloedingskwestie van getuigen en de zware mishandeling van een clublid in Bergen op Zoom. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.