Nog eens acht jaar voor moordenaar van makelaar Gunther Haagen

27 maart 2018 om 12:55
nl
Manuel van V. uit Tilburg heeft dinsdag ook van het gerechtshof in Den Bosch acht jaar celstraf gekregen. Net als de rechtbank achtte het hof bewezen dat de man overvallen heeft gepleegd in Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Tilburg en Chaam.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De 31-jarige Tilburger zit in België een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op de Belgische makelaar Gunther Haagen in 2011. Toch ziet het hof ruimte om hem nog eens acht jaar op te leggen voor de overvallen, die in hetzelfde jaar zijn gepleegd. Vijf jaar later legde de rechtbank hem hiervoor al acht jaar cel op.

Onder invloed van drank en drugs
Bij de overvallen is volgens het hof geweld tegen de bewoners van een aantal huizen gebruikt of ermee gedreigd. De buit bestond uit onder meer geld, bankpassen en sieraden. Ook heeft de Tilburger een 78-jarige vrouw opgelicht door haar wijs te maken dat hij voor een incassobureau werkte. Op deze wijze zijn zijn slachtoffers financieel, fysiek en mentaal schade toegebracht, meent het hof. De man wordt licht verminderd toerekeningsvatbaar geacht, omdat hij zijn delicten onder invloed van drank en drugs pleegde.

Tientallen messteken
De moord op Haagens, een makelaar in het Belgische Ravels, werd in oktober 2011 met tientallen messteken om het leven gebracht. Van V. kreeg hierbij hulp van zijn vriendin, die 28 jaar cel kreeg opgelegd. Zij mag die in ons land uitzitten; haar partner moet in België blijven, omdat hij in dat land werd aangehouden.

 

De moord op Haagens, een makelaar in het Belgische Ravels, werd in oktober 2011 met tientallen messteken om het leven gebracht. Van V. kreeg hierbij hulp van zijn vriendin, die 28 jaar cel kreeg opgelegd. Zij mag die in ons land uitzitten; haar partner moet in België blijven, omdat hij in dat land werd aangehouden. De advocaat van Van V. had gehoopt dat het hof gevoelig was voor het argument van 'onwenselijke dubbele vervolging.' Volgens hem moesten de overvallen en de roofmoord als één feitencomplex worden beschouwd, maar het hof was het hiermee niet eens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.