Video

Paaspop klaar voor Iggy Pop, Kensington, Guus Meeuwis en De Jeugd van Tegenwoordig

30 maart 2018 om 08:28
nl
Het festivalseizoen barst vrijdag traditioneel los met Paaspop. Iggy Pop, Fatboy Slim, Kensington, Triggerfinger, Nothing but Thieves, Guus Meeuwis en De Jeugd van Tegenwoordig zijn slechts enkele van de ruim tweehonderd artiesten die naar Schijndel komen. Vrijdagmiddag om vier uur is het aan de Handsome Poets om het festival te openen op het hoofdpodium.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het festival doet in niets meer denken aan het muzikale feest in het Schijndelse gemeenschapshuis in de jaren 70, zoals de oervorm van Paaspop ooit begon. 

Groter, mooier, beter en gekker is de laatste jaren het devies. Zeker sinds Paaspop in 2011 uitgroeide tot een driedaags feest en het zich steeds meer profileert als festival waar zowel pop-, rock- als dancemuziek aan bod komen.

Wachten op privacy instellingen...

 

Festivalterrein De Molenheide is de afgelopen dagen omgetoverd tot een heus dorp in Las Vegas-stijl. 

Wachten op privacy instellingen...

 

De editie van dit jaar is zo goed als uitverkocht. Vorig jaar trok Paaspop nog 75.000 bezoekers.

Aanvankelijk zou ook Rapper Boef dit jaar naar Schijndel komen. Maar na zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen begin dit jaar schrapte de organisatie zijn optreden.

Het festivalweer
Qua weer is het voor festivalgangers zeker vrijdagmiddag prima. "Geen stralende vrijdag, maar wel een goede vrijdag", zegt weerman Jordi Bloem van MeteoGroup. Dit dankzij een zonnetje en een temperatuur die oploopt tot 13 à 14 graden. In de loop van de vrijdagavond en de nacht naar zaterdag gaat het dan regenen. En voor de campinggasten niet onbelangrijk: de temperatuur daalt tot een graad of drie.

Zaterdag blijft het waarschijnlijk droog. En met een temperatuur van 11 à 12 graden en af en toe een zonnetje is het volgens de weerman absoluut 'aangenaam'. Zondag, Eerste Paasdag, is het volgens hem echt minder met veel bewolking en af en toe een bui. En met 7 graden is het dan absoluut te koud voor het jaar. 

Rond het vriespunt
Campinggasten moeten zich tot slot voorbereiden op een heel koude nacht naar Tweede Paasdag. De temperatuur daalt dan tot rond het vriespunt. Zoek je dus na slotact Iggy Pop je tentje op, kruip dan vooral dicht tegen elkaar aan of neem een lekker warme trui mee.   

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.