Dronken Pool aangehouden na vrachtwagenongeluk op A67 bij Steensel, snelweg naar Eindhoven weer open

31 maart 2018 om 07:28
nl
Op de A67 bij Steensel is zaterdagochtend een vrachtwagen met aanhanger gekanteld. De vrachtwagen kwam dwars over de rijbaan te liggen, waardoor de snelweg in de richting van Eindhoven lange tijd was afgesloten. De Poolse vrachtwagenbestuurder had gedronken en is aangehouden. De weg is ondertussen weer open.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De bestuurder van de vrachtwagen - die vlees vervoerde - raakte lichtgewond. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis. 

Vanwege de gekantelde vrachtwagen was de weg lange tijd afgesloten en ontstond er een flinke file. Daarin stonden onder meer mensen die op weg waren naar het vliegveld, om op vakantie te gaan. 

Minister: 'Ongelooflijk. Niet te bevatten'
Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen liet via Twitter weten ontzettend te zijn geschrokken van het verkeersongeval. "Ongelooflijk. Niet te bevatten dat iemand bezopen in zijn vrachtwagen stapt en levens van anderen mensen op het spel zet."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

De politie begon vanaf acht uur met het terugleiden van ingesloten auto's. Om kwart over elf waren de vrachtwagen en aanhanger met behulp van een kraan weer rechtgezet. Het bergen van de vrachtwagen duurde tot ongeveer twee uur zaterdagmiddag. 

Paasgedachte
Onder de gestrande automobilisten bevonden zich ook drie Belgen uit Genk. Die waren op weg naar Eindhoven Airport, voor een vakantie naar Griekenland. Een fotograaf zag hen zenuwachtig drentelen op het viaduct bij Steensel. 

"Ze vertelden me dat hun vliegtuig een uur later zou vertrekken", vertelt de fotograaf. Hij besloot de drie Vlamingen daarop zelf naar het vliegveld te brengen, nadat hij klaar was met fotograferen. "Dat is toch de paasgedachte, hè", knipoogt hij: "Iets voor een ander doen." 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.