NAC wint van Vitesse en pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

7 april 2018 om 18:06
NAC heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis was de ploeg van Stijn Vreven zaterdagavond met 1-0 te sterk voor Vitesse. Angelino scoorde uit een van richting veranderde vrije trap. Het was een zwaarbevochten, maar ook verdiende overwinning voor de ploeg uit Breda.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

NAC begon goed aan de wedstrijd in het eigen Rat Verlegh Stadion. De ploeg van Vreven - die na een schorsing weer op de bank zat - kreeg enkele kansjes. Vitesse wist daar eigenlijk niets tegenover te zetten. Na 35 minuten kwam NAC op voorsprong. Vitesse-aanvoerder Guram Kashia maakte net buiten het strafschopgebied een overtreding op Umar Sadiq. Angelino schoot de bal vervolgens via een speler van Vitesse in het doel.

In de tweede helft probeerde Vitesse nog wel wat te doen aan de achterstand, maar een echt offensief bleef uit. Door de 1-0 stand bleef het wel spannend. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Vreven goed weg toen invaller Thomas Builtink de bal buiten bereik van doelman Nigel Bertrams tegen de paal schoot. Het bleef zo 1-0, waardoor NAC drie belangrijke punten pakte in de strijd tegen degradatie.

Volgende week speelt NAC thuis tegen Willem II. Beide clubs staan nu op dertig punten. FC Groningen staat onder NAC en Willem II op de vijftiende plaats. De Groningers hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Roda JC staat op plaats zestien, met vier punten minder.

Omroep Brabant hield de wedstrijd live bij, lees hieronder het verslag.

90' Afgelopen! NAC wint van Vitesse.

89' Stijn Vreven wisselt vlak voor tijd nog een keer. Hij haalt aanvaller Thierry Ambrose van het veld, middenvelder Gianluca Nijholt komt voor hem binnen de lijnen.

82' Vitesse gaat alles of niets spelen. Trainer Henk Fräser brengt met Luc Castaignos voor middenvelder Thulani Serero een extra spits binnen de lijnen.

79' Een goede voorzet van Thierry Ambrose komt bij Mitchell te Vrede. De invaller wil de bal met de borst controleren, maar doet dat niet goed genoeg. Vitesse kan de bal verdedigen. Het levert NAC een corner op, daar komt geen gevaar uit.

72' NAC komt goed weg. Invaller Thomas Builtink schiet op de paal. De bezoekers uit Arnhem zetten iets meer druk en worden ook wat gevaarlijker.

67' Mason Mount probeert gevaar te stichten via een vrije trap. Hij schiet de bal in de muur.

58' NAC denkt op voorsprong te komen. Mounir el Allouchi verandert een schot goed van richting, maar dit doet hij vanuit buitenspelpositie. Dat de bal in het doel gaat, maakt dus niet uit.

53' Gevaarlijke corner van Vitesse. Meerdere spelers raken de bal, maar uiteindelijk gaat de bal over de achterlijn en is het een doeltrap voor NAC.

45' NAC is tevreden met de voorsprong en zet na de voorsprong even wat minder druk. Vitesse speelt zwak en krijgt het niet voor elkaar om gevaarlijk te worden.

34' GOAL!  Guram Kashia maakt een overtreding op Sadiq Umar, net buiten het strafschopgebied. Angelino neemt de vrije trap, zijn schot gaat via de muur in het doel.

32' Arno Verschueren speelt Sadiq Umar in. De spits kapt een tegenstander goed uit en schiet vervolgens van net buiten het strafschopgebied. Zijn schot gaat net naast.

25' NAC is de meest gevaarlijke ploeg van de twee. Nu lijkt er weer een kans te komen. Thierry Ambrose kan de lange bal net niet controleren, waardoor het 0-0 blijft.

16' Sadiq Umar zet Rai Vloet met een goede steekbal oog in oog met Vitesse-doelman Jeroen Houwen. Vloet speelt de bal langs de keeper en gaat zelf over de goalie heen. Vervolgens gaat Vloet makkelijk naar de grond, omdat hij niet meer bij de bal kan. Hij probeert een strafschop te versieren. Serdar Gözübüyük trapt er niet in.

13' Sadiq Umar moet NAC op voorsprong zetten. De Nigeriaanse spits krijgt de bal goed aangespeeld uit een vrije trap van Angelino. Hij kan goed controleren in het strafschopgebied van de club uit Arnhem, maar schiet vervolgens hard over.

8' De eerste echte mogelijkheid is voor NAC. Thierry Ambrose krijgt de bal van Fabian Sporkslede, maar het schot van de Fransman gaat naast het Vitesse-doel.

1' Rai Vloet heeft de wedstrijd in gang gezet. De NAC-speler heeft afgetrapt.