Video

Man (60) uit Eindhoven omgekomen bij ongeluk A58, weg richting Tilburg weer vrij

9 april 2018 om 05:43
nl
Bij het ongeluk maandagochtend vroeg op de A58 is een man van 60 uit Eindhoven om het leven gekomen, zo meldt de politie. Een man van 55, ook uit Eindhoven, raakte zwaargewond. Het gaat om de bestuurders van de twee auto's die bij het ongeluk betrokken waren. Het ongeluk gebeurde rond vijf uur op de A58 vanuit Eindhoven, bij Moergestel. De weg vanuit Eindhoven richting Tilburg was lange tijd dicht. Rond kwart over elf was de weg weer vrij.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Op de weg zijn enkele grote stenen gevonden. Mogelijk is een van de auto's of zijn beide auto's hierop gereden. Ook kan het volgens een woordvoerder van de politie zo zijn dat de automobilisten hebben geprobeerd de stenen te ontwijken waardoor het ongeluk gebeurde. 

De stenen zijn wellicht van een vrachtwagen of aanhanger gevallen, zo laat de politie weten. "Het kan alle kanten op", antwoordt een woordvoerder maandagochtend op de vraag of de stenen er ook kunnen zijn neergelegd. Op basis van sporenonderzoek heeft de politie inmiddels een soort reconstructie kunnen maken van wat er is gebeurd.

De tekst gaat verder onder het videofragment.

 

 

In de buurt heeft de politie geen aanhanger of vrachtwagen gevonden die lading is verloren. Ook heeft zich nog geen chauffeur gemeld. De politie is dan ook op zoek naar de bestuurder van een auto die maandagmorgen mogelijk stenen is verloren.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Het onderzoek naar het ongeluk was rond half negen klaar. Maar de weg bleef toen nog dicht omdat er nog opruim- en reinigingswerkzaamheden nodig waren. 

Wie je vanuit Eindhoven naar Tilburg of Breda wilde, moest omrijden via Den Bosch over de A2 en A65. Maar ook op die route kwam je maandagochtend in een behoorlijke file tussen Best-West en Vught terecht. De VerkeersInformatieDienst sprak door verschillende ongelukken dan ook van een erg drukke ochtendspits in het zuiden van het land. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Ook automobilisten in de andere richting van Breda naar Eindhoven moesten maandagochtend rekening houden met een halfuur vertraging. Er was een kijkersfile ontstaan tussen Tilburg en Oirschot.

Wachten op privacy instellingen...

 

Verkeer dat achter het ongeluk en de afrit stond ingesloten, mocht rond halfzeven over de rechterrijstrook voorbij het ongeluk rijden. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.