Hindernisbaan voor drones valt nog best tegen tijdens de Drone Cup voor scholieren in Tilburg

13 april 2018 om 13:49
nl
Scholieren uit het hele land kwamen vrijdag naar Tilburg voor de Drone Cup. Ze streden in de Koepelhal om de titel van Nederlands kampioen drone-vliegen. Aan de leerlingen de uitdaging om hun drone langs ventilatoren en moeilijke obstakels te sturen. Dat dat nog best moeilijk is bleek tijdens de oefenrondjes. De ene na de andere drone knalde tegen de obstakels en viel op de grond.
Profielfoto van Maarten van den Hoven
Geschreven door
Maarten van den Hoven

De winnaars van regiofinales door heel Nederland zijn naar de Koepelhal gekomen om tegen elkaar te racen. De obstakels voor deze landelijke droneracefinale voor middelbare scholieren zijn gemaakt door de studenten luchtvaarttechniek van het ROC Tilburg. Ondertussen was ook de droneracefinale tussen basisscholen in Tilburg. Zij hadden obstakels die ze zelf in hun lessen gebouwd hadden. 

Leerzaam

Hoewel het voor de tieners vooral een leuk dagje uit is, is het ook de bedoeling dat ze er iets van leren, vertelt Danielle Petit van de organisatie. “Kinderen leren hiermee om samen te werken, oplossingsgericht te denken en ze leren wat van moderne techniek. Maar we hopen natuurlijk ook gewoon dat ze een leuke dag hebben.”

Wachten op privacy instellingen...

“Ik vind vooral het racen gewoon erg vet”, zegt een van de aanwezige leerlingen. “Maar als je echt je best doet zou je er wel wat van kunnen leren, hoe dat werkt met die techniek en zo.” De finalisten hopen allemaal dat ze zich tot beste drone-racer mogen kronen, maar een ding hebben ze voor hun eigen gevoel al gewonnen: “Dit is sowieso beter dan een dag school, haha!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.