Niels en Jake bekijken huldiging van PSV vanuit een vliegtuig na winnen van prijsvraag

EINDHOVEN - Een seizoenkaart hebben ze niet, maar PSV-fans Niels en Jake Persoon hebben maandagavond bij de huldiging wel de beste plekken van Eindhoven. Met een Cessna vliegen ze over een kolkend Eindhoven, waar PSV gehuldigd wordt.

Eindhoven Airport schreef een prijsvraag uit, waarbij twee fans de rondvlucht konden winnen. “Mijn oudste zoon wordt deze week vier jaar oud en is gek van PSV en bezeten van vliegtuigen en helikopters, alles wat de lucht in kan. De prijsvraag leek me de uitgesproken gelegenheid om hem een leuk verjaardagscadeau te geven. Wie niet waagt, wie niet wint”, vertelt Niels uit Eindhoven.

Eerste keer
Zoon Jake had al eens een topdag toen hij met mascotte Phoxy op de foto mocht. “Zo’n vlucht is natuurlijk nog mooier. Jake heeft nog nooit in zo’n vliegtuig gevlogen.”

Vader Niels wel, want zoonlief heeft de liefde voor vliegtuigen niet van een vreemde. “Ik heb een keer aan een actiedag meegedaan waarbij je in een ochtend delen van een vliegopleiding kreeg, eerst de theorie en daarna de lucht in om zelf het vliegtuig te besturen, tot de landing. Maar vanmiddag let ik niet op de piloot, maar kijk ik naar beneden.”

LEES OOK: Mis maandag niets van de huldiging van landskampioen PSV, live bij Omroep Brabant

Deel dit artikel: