Beloning van 15.000 euro moet leiden tot gouden tip over mysterieuze dood Mariëlle Markgraaff

HELMOND - Er is een beloning van 15.000 euro beschikbaar voor de tip, die leidt naar de dader of daders van de gewelddadige dood van Mariëlle Markgraaff uit Helmond. De vrouw van 37 werd op 22 februari 2016 dood gevonden vlakbij het woonwagenkamp waar ze woonde.

Ze had twee dochters, die destijds tien en twaalf jaar waren. Mariëlle Markgraaff was met een zwaar voorwerp op haar hoofd geslagen.

Meer aandacht in Opsporing Verzocht
Meer over de beloning en deze coldcase dinsdagavond in Opsporing Verzocht. In dit opsporingsprogramma van AVROTROS vertelt de politie onder meer over het nieuwe sporenonderzoek, dat vorige week donderdag rond de plaats van het delict werd gehouden.

Een kleine twee maanden na haar dood werd een man aangehouden als verdachte. De Helmonder werd binnen een week alweer vrijgelaten. Eind september 2016 liet de officier van justitie in Den Bosch hem weten dat hij niet langer zal worden vervolgd in deze zaak. De man werd aanvankelijk beschuldigd van doodslag. 

Moeder looft beloning uit
Enkele weken later maakte Mariëlle's moeder bekend dat ze een beloning van vijfduizend euro overheeft voor de gouden tip die leidt naar de moordenaar van haar dochter. Die tip bleef vooralsnog uit. 

Begin dit jaar kwam de zaak weer in het nieuws toen de politie bekendmaakte dat er een nieuwe kalender komt met onopgeloste moordzaken. Deze is opgehangen in gevangenissen en bij de reclassering. Eén van die zaken is dus het misdrijf met Mariëlle Markgraaff als slachtoffer.

Deel dit artikel: