Plan voor enorm zonnepanelenpark voor 10.000 huishoudens in Roosendaal

19 april 2018 om 14:09
nl
Als het aan de gemeente Roosendaal ligt komt er in het overloopgebied langs de Roosendaalse Vliet een enorme weide vol met zonnepanelen. Het zogenoemde Solarpark met ruim honderdduizend panelen levert energie op voor zo'n tienduizend huishoudens.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Het gebied waar de zonnepanelen komen te liggen is ongeveer dertig hectare groot. Het terrein ligt tussen de Holderbergsedijk en de Evertkreekweg. Het wordt nu gebruikt als overloopgebied door Waterschap Brabantse Delta bij hoog water.

Informatieavond

Partner van de gemeente voor de realisatie van het project is DIEPP Solar Energy Projects. Binnenkort vraagt deze partij een vergunning aan bij de gemeente voor de aanleg van de zonneweide.

Omwonenden worden binnenkort geïnformeerd tijdens een informatieavond. De gemeente laat weten dat inspraak van de buurtbewoners centraal zal staan tijdens het ontwikkelen van het plan.

Het Solarpark past in de duurzaamheidsplannen van de gemeente. Over vijf jaar wil Roosendaal vijfenzeventig hectare aan zonneweide gerealiseerd hebben.

Crowdfunding

DIEPP Solar Energy Projects wil de zonneweide voor een deel financieren via crowdfunding. Voor vijfentwintig euro koop je een zonne-aandeel. Het rendement van zo'n aandeel zal zo'n 3.5 procent zijn, en wordt jaarlijks uitgekeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.