Jongen (15) verdacht van vier gewapende overvallen op cafetaria, tankstation en supermarkt

EINDHOVEN - De politie heeft een jongen van 15 jaar opgepakt voor vier gewapende overvallen in Eindhoven. De overvallen werden gepleegd tussen 13 maart en 7 april in Woensel-Zuid.

De minderjarige werd vrijdag in eerste instantie opgepakt voor de overval op cafetaria Oude Gracht zaterdagavond 7 april. De verdachte dreigde toen met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en kon wegkomen met een geldbedrag.

Uit onderzoek blijkt nu dat de 15-jarige jongen ook wordt verdacht van de twee overvallen met een mes op een tankstation aan de Joris Minnestraat. Het station werd daar in twee weken tijd twee keer overvallen. Bij de eerste keer nam de verdachte ook geld mee. De verdachte zou ook een supermarkt aan de Woenselsestraat hebben overvallen.

Nep-wapen
De politie kon de overvallen naast het sporen- en buurtonderzoek aan elkaar linken doordat het signalement van de dader telkens overeenkwam. Ook werden alle overvallen rond sluitingstijd gepleegd. De politie heeft in het huis van de jongen een nep-vuurwapen gevonden. 

Deel dit artikel: