Auto rijdt over voet van kleuter (5) in Breda, bestuurder van zwarte Fiat rijdt door

BREDA - Een automobilist heeft zaterdagavond een jongetje van vijf jaar oud aangereden in de Wensel Cobergherstraat in Breda. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden. Zondag maakte de politie bekend dat de verdachte is aangehouden.

De auto reed volgens een familielid van het jongetje over zijn voet. Die is vermoedelijk gebroken. Het slachtoffertje werd na de aanrijding naar het ziekenhuis gebracht om foto's te laten maken en voor eventuele verdere behandeling. "Hij is natuurlijk heel erg geschrokken", zegt het familielid.

Het jongetje was vanuit Antwerpen op bezoek bij zijn opa en oma. "Hij was buiten aan het spelen. Toen kwamen er plots kinderen naar ons toe, ze riepen dat er heel veel bloed was. Ik schrok natuurlijk enorm. Het bleek dat de auto over zijn voet heen was gereden", aldus het familielid. 

Hardrijder
"Ik was er zelf niet bij. Maar volgens iemand die het wel heeft gezien, reed de auto heel hard door de straat. Het was een zwarte Fiat."

Korte tijd later kon de bestuurder worden klemgereden bij de Moerlakenbrug in Breda. De man verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. 

De politie deed onderzoek op straat na de aanrijding. (Foto: GinoPress B.V.)

 

Het is niet de eerste keer in het buurtje dat er een automobilist doorrijdt na een aanrijding met een kind. Twee jaar geleden reed de 19-jarige Elias A. een paar straten verderop de driejarige Nassim aan. Toen met dodelijke afloop.  

Meer over dit onderwerp:
verkeersongevallen breda doorrijders
Deel dit artikel: