Veel doelpunten, maar slechts één punt voor PSV tegen ADO Den Haag

29 april 2018 om 13:39 • Aangepast 20 november 2020 om 19:03
PSV heeft zondag met 3-3 gelijkgespeeld van ADO Den Haag. In een wedstrijd waar voor PSV niets meer op het spel stond, kregen een aantal jongelingen speeltijd. Albert Gudmundsson en Pablo Rosario stonden in de basis, Donyell Malen viel (noodgedwongen) vroeg in.
Profielfoto van Twan Spierts
Twan Spierts

Toch waren het de ervaren spelers die de doelpunten maakten. De 1-0 kwam van het hoofd van Hirving Lozano. Die bleef vervolgens hangen in het net van het doel en raakte geblesseerd aan zijn schouder. Donyell Malen verving hem al vroeg in de wedstrijd. Hoe Lozano eraan toe is, is nog niet duidelijk.

ADO op voorsprong?

Via Bjørn Johnsen kwam ADO snel op 1-1. En binnen het halfuur werd het zelfs 2-1 voor ADO, uit een wel heel makkelijk gegeven penalty.

Na rust was Gaston Pereiro twee keer trefzeker. Eerst de 2-2 uit een corner, van dichtbij met het hoofd. En nadat Johnsen na klungelig uitverdedigen de 3-2 kon maken, knalde Pereiro wederom de gelijkmaker binnen.

Tweede keer op rij
Na het gelijkspel tegen Roda JC laat kampioen PSV voor de tweede keer op rij punten liggen.

ZIE OOK: PSV niet blij met tweede puntverlies op rij, Cocu kritisch op penaltyveroorzaker Isimat

Omroep Brabant hield de wedstrijd tegen ADO live bij. Lees het live-verslag hieronder terug.

90+4' Afgelopen. ADO Den Haag - PSV eindigt in 3-3.

85' GOAL PSV! Gaston Pereiro knalt de 3-3 binnen. 'Alles of niets', zingt het uitvak.

79' Met Lammers en Ramselaar (voor Gudmundsson en Rosario) gaat PSV op jacht naar minimaal een puntje in de laatste elf minuten. Pereiro is meteen dichtbij, maar zijn schot wordt gekraakt.

72' GOAL ADO.
PSV staat te klungelen achterin. Bjørn Johnsen kan profiteren. Hij schiet van dichtbij de 3-2 binnen.

66' Ook Pablo Rosario is dichtbij een doelpunt. Hij kopt rakelings naast. En nog geen minuut later mist ook Steven Bergwijn een enorme kans op de 2-3. Keeper Groothuizen redt goed op zijn schot.

62' Pereiro is dichtbij de 2-3. Zijn schot zeilt net naast.

58' GOAL PSV! Gaston Pereiro kopt uit een corner van dichtbij de 2-2 binnen.

[tweet:https: Gaston Pereiro kopt uit een corner van dichtbij dbinnen.

49' PSV is nog niet helemaal wakker. Meerdere mogelijkheden voor ADO in de eerste minuten van de tweede helft.

45' Santiago Arias claimt een penalty, maar krijgt geel voor een schwalbe.

38' Dé kans voor Albert Gudmundsson op de 2-2. Hij duikt vrij op voor keeper Groothuizen, maar hij krijgt de bal niet langs de doelman.

36' Gaston Pereiro laat even zien dat hij heel goed kan voetballen. Zijn schot (was het een puntertje?) zeilt net langs de verre hoek.

32' PSV is na de 1-2 de kluts heel even kwijt, maar gaat daarna vrolijk door met aanvallen. Na een mooie actie van Bergwijn komt de razendsnelle Malen net niet aan schieten toe.

27' GOAL ADO. PSV komt tegen de verhouding in op achterstand. Na een heel lichte overtreding van Isimat krijgt ADO een penalty. El Khayati schiet 'm goed in de hoek. Keeper Room kan er net niet bij. 2-1.

24' Bijna 1-2. Donyell Malen komt centimeters tekort om een voorzet van Steven Bergwijn binnen te glijden.

19' PSV's topscorer Hirving Lozano moet er geblesseerd af. Hij kwam na het binnenkoppen van de 0-1 vast te hangen in het net en heeft duidelijk veel pijn. Donyell Malen is zijn vervanger.

16' GOAL ADO. Het staat alweer gelijk. Bjørn Johnsen schiet van dichtbij de 1-1 binnen. De PSV-verdediging zag er daar niet erg goed uit.

15' Grote kans op de gelijkmaker voor Sheralco Becker. Hij ontsnapt aan buitenspel en schiet net over.

11' GOAL PSV! Hirving Lozano kopt van dichtbij de 0-1 binnen na een voorzet van Gaston Pereiro. Het is Lozano's 17e doelpunt van het seizoen. Hij blijft daarna wel geblesseerd liggen.

5' Goede redding van Eloy Room. Hij komt snel uit en voorkomt daarmee dat Sheraldo Becker kan scoren.

3' Op het opstellingsformulier stond Steven Bergwijn als spits, maar het lijkt erop dat Lozano centraal voorin speelt bij PSV. De aanvallers wisselen sowieso regelmatig van positie.

2' De eerste kans voor PSV. ADO-verdediger Kanon werkt de bal bijna langs zijn eigen keeper Groothuizen, maar de doelman kan de bal uiteindelijk vangen.

1' We zijn begonnen.

In het nieuwe uitshirt

Er is nog een verandering bij PSV. De spelers spelen in het witte uitshirt van volgend seizoen. Dat is gebaseerd op het shirt waarin PSV de Europa Cup 1-finale in 1988 speelde.

Tegenstander ADO Den Haag speelt in tegenstelling tot PSV wél nog ergens voor. De Hagenaren kunnen zich nog plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal.