Video

Geen wifi, maar wel veel rust op camping De Vlagberg

7 mei 2018 om 20:36
nl
Voor veel mensen zijn hun mobiele telefoon en tablet een van de eerste dingen die ze inpakken als de op vakantie gaan. Naast natuurlijk hun tandenborstel. Maar op camping De Vlagberg in Sint Anthonis heeft dat weinig zin. Het is namelijk een wifi-vrije camping.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Bij aankomst op de camping hangt er een bord waarop staat: logeren bij de boswachter, wifi free. De Vlagberg ligt midden in de bossen. dus heb je ook via je provider nauwelijks bereik. En dat vinden de mensen die hier hun tent hebben opgeslagen wel zo rustig.

Lekker om niet bereikbaar te zijn
De camping is van Staatsbosbeheer. Ze hebben 25 kampeerterreinen door het hele land en die zijn allemaal wifi-vrij. Die in Sint Anthonis is met 71 plaatsen de grootste. Beheerder Frank van Kalleveen: "We hebben daar een duidelijke keuze voor gemaakt. Onze campings liggen in de bossen dus dat is lastig met verbindingen. Maar we kwamen er ook achter dat steeds meer mensen, vooral jonge gezinnen en ouderen, het heel lekker vinden om een keer niet bereikbaar te zijn."

 


In het begin waren de reacties van de gasten nog wel eens verbaasd en wisselend. Van Kalleveen: "Maar de laatste tijd hoor ik eigenlijk alleen maar positieve geluiden. Mensen vinden het wel fijn om een keer een boek te lezen in plaats van mails te checken."

Even geen afleiding
De meeste vakantiegangers missen het appen, facebooken en twitteren dus helemaal niet. Annemieke van Doorn uit Zeist zit in de zon een boek te lezen voor haar tent. "Ik vind het wel relaxed. We hebben hier bewust voor gekozen, om even lekker alleen met het gezin te zijn en geen afleiding te hebben. Ze missen de apparaten helemaal niet, maar vermaken zich prima in het speelbos."

Ook Marcel Baartmans uit Amersfoort is voor de rust naar Sint Anthonis gekomen. "Je kan eens lekker lezen en samen een spelletje doen. Dat is ook wel leuk." Zijn zoon Ruben is het daar helemaal mee eens. Op de vraag of hij niet liever een spel op de iPad wil doen, antwoordt hij resoluut: "Nou, eigenlijk niet. Ik mis dat helemaal niet. Ik ga hier lekker spelletjes doen en buiten spelen."

 

 

Echt iets beleven
Een veld verderop is Joey uit Purmerland druk verwikkeld in een waterballonnen gevecht met zijn broertje. Zijn moeder Charlotte Pouwels kijkt stralend toe: "Heerlijk. De kinderen beleven zo echt iets in plaats van dat ze achter die schermpjes zitten."

Populair
De wifi-vrije camping wordt steeds populairder. Voor Hemelvaart, Pinksteren en het hoogseizoen is 'ie al bijna helemaal volgeboekt. Maar de rust waar de gasten dan zo van genieten is na thuiskomst waarschijnlijk snel voorbij, vertelt Annemieke van Doorn lachend. "Als je thuis bent, verval je toch snel weer in je oude gewoontes denk ik. Vrees ik."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.