Afgebrand pand Bergen op Zoom was illegale sigarettenfabriek

BERGEN OP ZOOM - In het pand waar maandagavond laat brand uitbrak, zat een grote illegale sigarettenfabriek. Tussen het puin van het afgebrande gebouw zijn dinsdagochtend tienduizenden pakjes sigaretten aangetroffen. Ook zijn er delen van machines gevonden.

De politie is samen met de FIOD bezig met onderzoek. Door de brand ontstond maandagavond een enorme rookwolk die ook buiten Brabant te zien was. Rond halfelf werd het sein brand meester gegeven.

Het pand aan de Vierlinghweg werd verhuurd. De eigenaar werkt volledig mee met de politie. "Hij zegt dat hij niks van de activiteiten af wist. We hebben geen reden om daar aan te twijfelen maar dat wordt wel onderzocht", vertelt Tijs Quaden van de politie. Volgens bedrijven in de buurt werd twee jaar geleden nog een hennepkwekerij opgerold in het pand.

LEES OOK: Grote brand in leeg pand Bergen op Zoom, getuigen zien mensen wegrennen

Getuigen hebben tien tot vijftien mensen zien wegrennen na het uitbreken van de brand. En omstanders vermoedden in eerste instantie dat er een xtc-fabriek in het pand zou zitten. 

Nablussen
Omdat het na de brand nog smeulde, kon de politie vanochtend het pand nog niet in. De brandweer is nog een aantal keren langs geweest om na te blussen.

Er is nog niemand aangehouden. Ondertussen is de oorzaak van de brand nog niet bekend. Duidelijk is wel dat er geen gevaarlijke stoffen zijn gemeten. 

Regelmatig raak
In Brabant worden regelmatig illegale sigarettenfabrieken ontdekt. Zo was het eerder raak in Dongen, Liessel en Oirschot. In januari werden er in Breda nog zeventien miljoen illegale sigaretten gevonden.

LEES OOK: 5 vragen (en antwoorden) over illegale sigarettenfabrieken

Meer over dit onderwerp:
brand-bergenopzoom-vierlinghweg
Deel dit artikel: