Hockeydames Den Bosch willen 'met trouwe fans’ landstitel pakken in Amsterdam

10 mei 2018 om 20:01
nl
De hockeydames van HC Den Bosch hebben de eerste stap naar een nieuwe landstitel. In eigen huis wonnen ze donderdagmiddag met 3-2 van Amsterdam. Dat werd gevierd met veel fans van de Bossche club. Zaterdag kan het kampioenschap gepakt worden in Amsterdam en dat wil de ploeg doen met veel trouwe fans.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Om halftwee in de middag kreeg een groep vrijwilligers een briefing over de werkzaamheden van die dag. Er waren nog niet veel bezoekers op het sportpark, maar de stress was voelbaar. Deze dag moest alles goed gaan, er werd niets aan het toeval overgelaten. Alles werd nog een keer nagekeken. De laatste etenswaren werden naar de juiste plaats gebracht en er volgde nog een laatste uitleg bij de kassa over de verkoop van tickets.

Dat er op dat moment een bericht komt dat de dj heeft afgezegd is niet fijn. Een aantal clubmensen krijgt de vraag of ze niet ‘even kunnen draaien’. Steeds meer supporters komen binnen, ze krijgen niets mee van wat er gebeurt achter de schermen. Met een geel vlaggetje in de hand en een geel-zwarte sjaal om de nek supporter José vooral bezig met de wedstrijd.

“Met onze steun moet de ploeg het gaan redden. Ze spelen maar één keer thuis, dus moeten we ze nu helemaal naar die overwinning schreeuwen.”

Wachten op privacy instellingen...


Wedstrijd

De thuisploeg komt twee keer op achterstand, maar net zo vaak weet het de gelijkmaker te scoren tegen Amsterdam. In de absolute slotfase van het duel hielden veel fans op de tribune en op het terras hun adem in. Strafcorner voor Den Bosch, met minder dan een minuut op de klok. Raak! Marlies Verbruggen scoort. Enkele tellen later is de wedstrijd voorbij. De ploeg viert de winst uitbundig, net als de fans op de tribune.

Het echte feest moet zaterdag volgen, als Den Bosch in Amsterdam de titel kan pakken. “Genieten hebben we net gedaan, de ontlading was ook echt groot”, zegt Lidewij Welten. “Maar dat is nu klaar. Morgen moet de knop om, want we willen zaterdag die overwinning binnen halen.” 

Wachten op privacy instellingen...

Josine Koning wil nog wel even genieten, maar ook niet te lang. “Als je nu twee wedstrijden wint, heb je niks aan de eerste wedstrijd. We mogen nu even genieten, ook van het mooie spel, maar moeten wel deze lijn vasthouden en voortzetten.”

Trouwe fans

De steun van de Bossche fans gaf wat extra’s. Maar dat die steun er maar één keer is, dat is volgens Welten onzin. “Geloof niet dat het maar eén keer is. We hebben hele trouwe supporters. Ik denk zeker dat die mee gaan reizen naar Amsterdam, dat gaan we nog wel een keer ervaren.”

Wachten op privacy instellingen...


Na de zege was er bij alle vrijwilligers ook wat meer ontspanning. Er was al een goede sfeer, maar die was met de winst nog beter. En met de muziek en de verkoop van eten en drinken liep het ook goed. “Een prachtige dag, hopelijk maken we het zaterdag af.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!