Video

Bewoners Doormanlaan Breugel winnen veel geld in Postcode Loterij: 'Auto uit 1998 vervangen'

12 mei 2018 om 11:11
nl
Het is een mooie zaterdag voor verschillende bewoners van de Doormanlaan in Breugel. Daar is de straatprijs van de Postcode Loterij gevallen. Gaston Starreveld kwam de prijswinnaars hoogstpersoonlijk in het zonnetje zetten. "Goooeeeedemorgen dames en heren."
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"Je wordt er helemaal door verrast. De Postcode Loterij is voor mij eigenlijk meer routine voor al die goede doelen. Maar dat het wat oplevert, ook voor ons. Dat is toch wel geweldig." De winnaars uit Breugel zijn er stil van. In totaal werd er zaterdag een miljoen euro uitgereikt. Ieder winnend lot is goed voor 27.777 euro.  De helft van het geld is voor de wijk en de andere helft is verdeeld over de Doormanlaan. 

 

 

'Auto uit 1998 is aan vernieuwing toe'
Antoinette, Theo en hun drie zoons uit de Doormanlaan wonnen zaterdag 83.333 euro. Waar anderen misschien nog twijfelen, weten zij al precies wat er met dat bedrag gaat gebeuren. "Wij gaan met het hele gezin op vakantie naar New York. The Big Apple. Dat is iets wat we altijd al gewild hebben. Dus dat belooft wat te worden."

Met een bedrag van ruim 83.000 euro blijft er dan waarschijnlijk nog wel wat geld over. De vader van het gezin denkt er eens goed over na. "Er staat een auto uit 1998 voor de deur. Dus misschien is die ook wel aan vervanging toe."

'Goooeeeedemorgen dames en heren'
De geldprijzen werden zaterdag uitgereikt door 'mister Postcode Loterij' Gaston Starreveld. Met een luid 'goeeeeedemorgen' kwam hij de straat in lopen om de winnaars te feliciteren. Voor Gaston blijft het bijzonder om mensen zo blij te maken. 

"Dat een gezin de wens heeft om New York te bezoeken of een vrouw die met tranen over haar wangen vertelt dat haar overkapping er komt. Dat blijven hele bijzondere dingen."

 

 

'Gewoon doorleven'
In 2015 viel in Son en Breugel ook al eens de straatprijs. Toen waren bewoners van de Rietlaan de gelukkigen. Hun advies voor de winnaars van deze zaterdag? "Gewoon doorleven en er lekker van genieten."

"Het leven wordt wat makkelijker, maar voor de rest verandert er niet zoveel", vertelt Ben Swinkels. "Je moet je niet gek laten maken door een paar centen", relativeert Swinkels.

Volgens Geertje van Eck is veel in de straat hetzelfde gebleven. "Behalve op het gebied van auto's, daar is behoorlijk wat veranderd."

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.