Video

Auto van Eugène ging in vlammen op bij brand autobedrijf: ‘Vind het vooral erg voor de familie’

12 mei 2018 om 12:36
nl
Bij Jonkers Autobedrijven in Valkenswaard zijn vrijdagavond bij een grote uitslaande brand meerdere auto's, waaronder enkele oldtimers, in vlammen opgegaan. Een van die wagens is van Eugène Schäfer. Hij vindt het vooral erg voor de familie Jonkers.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

“Er is helemaal niets van over. Er staat nog een gezellig karkas, en dat is het”, vertelt Schäfer. Dat vindt hij vervelend, maar niet alleen voor zichzelf. “Ik vind het erger voor de familie Jonkers, die met alle ellende zit en met alle goede bedoelingen. Het is denk ik ook een stukje emotie bij hen. 

Dat klopt. Volgend jaar zou het familiebedrijf honderd jaar bestaan. Eigenaar Max Jonkers gaf eerder al aan dat er veel spullen met emotionele waarde in vlammen zijn opgegaan. Een foto van zijn opa kon de eigenaar nog net redden van het vuur.

Wachten op privacy instellingen...

‘Heel erg vervelend’
Voor Schäfer ligt het minder gevoelig. “Het was een nieuwe bedrijfsauto, eentje die ik dagelijks nodig heb. Maar daar houdt het mee op. Er zal weer een nieuwe gekocht moeten worden. Bij mij is het vervangbaar. Het is vervelend, maar voor de familie Jonkers is het héél erg vervelend.“

Het vuur heeft het volledige oude gedeelte, daar waar de garage zat, in de as gelegd. Het nieuwe gedeelte - waar het museum in zit en veel andere oldtimers staan - is nog wel intact. Vier auto’s van klanten gingen in vlammen op: de oldtimers konden grotendeels gered worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!