Auto van Eugène ging in vlammen op bij brand autobedrijf: ‘Vind het vooral erg voor de familie’

VALKENSWAARD - Bij Jonkers Autobedrijven in Valkenswaard zijn vrijdagavond bij een grote uitslaande brand meerdere auto's, waaronder enkele oldtimers, in vlammen opgegaan. Een van die wagens is van Eugène Schäfer. Hij vindt het vooral erg voor de familie Jonkers.

“Er is helemaal niets van over. Er staat nog een gezellig karkas, en dat is het”, vertelt Schäfer. Dat vindt hij vervelend, maar niet alleen voor zichzelf. “Ik vind het erger voor de familie Jonkers, die met alle ellende zit en met alle goede bedoelingen. Het is denk ik ook een stukje emotie bij hen. 

LEES OOK: Eigenaar autobedrijf Jonkers stond binnen tijdens brand: “Er was niets meer aan te doen”

Dat klopt. Volgend jaar zou het familiebedrijf honderd jaar bestaan. Eigenaar Max Jonkers gaf eerder al aan dat er veel spullen met emotionele waarde in vlammen zijn opgegaan. Een foto van zijn opa kon de eigenaar nog net redden van het vuur.

‘Heel erg vervelend’
Voor Schäfer ligt het minder gevoelig. “Het was een nieuwe bedrijfsauto, eentje die ik dagelijks nodig heb. Maar daar houdt het mee op. Er zal weer een nieuwe gekocht moeten worden. Bij mij is het vervangbaar. Het is vervelend, maar voor de familie Jonkers is het héél erg vervelend.“

Het vuur heeft het volledige oude gedeelte, daar waar de garage zat, in de as gelegd. Het nieuwe gedeelte - waar het museum in zit en veel andere oldtimers staan - is nog wel intact. Vier auto’s van klanten gingen in vlammen op: de oldtimers konden grotendeels gered worden.

Meer over dit onderwerp:
autobedrijven valkenswaard