Gekantelde tankwagen op A67 zorgt hele dag voor problemen, weg is weer vrij

EERSEL - Een gekantelde vrachtwagen op de A67 bij Eersel heeft dinsdag voor grote problemen gezorgd tijdens de avondspits. De rechterrijstrook is ook dinsdagavond nog dicht voor de berging van de vrachtwagen. Op de snelweg van Eindhoven richting België stond de hele middag en een deel van de avond file. Ook op de A2 tussen Leende en knooppunt de Hogt stond het lange tijd stil. Rond half elf was de weg weer vrij.

Rond twee uur ging één rijstrook van de A67 weer open, maar de weg kon voor de spits niet meer worden geruimd.   Ook op andere plekken in het zuiden liep het vast. De ANWB vroeg automobilisten de laatste verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

Gloednieuwe wagen
In de omgevallen vrachtwagen zaten geen gevaarlijke stoffen. Volgens een ooggetuige ging het om een tankwagen vol kippenvoer. De chauffeur van de gloednieuwe tankwagen kwam in de berm terecht, waarna de wagen begon te slingeren. De man raakte niet gewond, maar is wel nagekeken in de ambulance. De wagen waarin hij reed, was pas een week oud. 

Verkeer richting Antwerpen werd geadviseerd om te rijden via Breda. Tussen Eindhoven en de Belgische grens stond rond zeven uur nog altijd zo'n vijf kilometer file. Tussen Someren en knooppunt de Hogt stond het over zes kilometer stil. Tussen Leenderheide / de Randweg N2 en Eersel stond ook file. 

Meer over dit onderwerp:
verkeersongevallen a67 eersel vrachtwagens
Deel dit artikel: