13-jarige jongen opgepakt voor heftige beroving van hoogbejaarde vrouw (86)

GELDROP - Een 13-jarige jongen is dinsdag aangehouden voor de beroving van een 86-jarige vrouw op 3 april in Geldrop. Hij werd opgepakt na aandacht aan de zaak in opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. De vrouw verloor bij de beroving haar bewustzijn en raakte gewond aan het hoofd.

De vrouw werd 's avonds rond halfacht beroofd op De Bleek in Geldrop. Een jongen pakte haar vast en greep haar handtas. De vrouw viel daardoor op haar hoofd en moest in het ziekenhuis worden behandeld aan haar verwondingen. Na de beroving rende de dader hard weg. 

LEES OOK: Wie kent deze man? Straatrover laat 86-jarige vrouw gewond achter en vlucht met handtas

Na de uitzending van Opsporing Verzocht kreeg de politie dertig tips binnen. "Die leidden heel snel naar de verdachte. Hij werd zelfs met naam en toenaam genoemd", aldus politiewoordvoerder André van den Hul. Volgens hem geeft het het hoge aantal tips goed weer hoe groot de verontwaardiging in de Geldropse gemeenschap was over de 'brute en lafhartige beroving'.

Uitzonderlijk
Dat het gaat om een jonge verdachte van 13 jaar, noemt Van den Hul 'zeer uitzonderlijk'. "Zoiets komt hooguit een of twee keer per jaar voor. We hebben in maart een 15-jarige jongen opgepakt voor een overval op het Kastelenplein in Eindhoven. Die was in het gezelschap van twee 17-jarigen. Maar een 13-jarige overvaller, nee, dat maken we zelden mee."  

Reconstructie
Opsporing Verzocht liet een reconstructie zien en toonde originele beelden van bewakingscamera’s op de vluchtweg van de verdachte. Of er nog meer verdachten zijn, laat de politie nog in het midden. Van den Hul: "De verdachte zit vast en wordt komende dagen verhoord. Daaruit zal moeten blijken of er nog meer daders betrokken zijn. Het onderzoek gaat nog wel even duren."

Met het hoogbejaarde slachtoffer gaat het nog steeds niet goed, vertelt de politiewoordvoerder. "Ze is lelijk op haar hoofd gevallen en is nog steeds duizelig. Maar net zo ernstig is de mentale klap die ze heeft gekregen. De vrouw is nog steeds angstig en durft niet meer over straat."  

 

 

Meer over dit onderwerp:
geldrop overvallen ouderen aanhoudingen
Deel dit artikel: