Michael van Gerwen wint van Rob Cross en staat voor zesde jaar op rij in Premier League-finale

LONDEN - Michael van Gerwen heeft donderdagavond in de Premier League of Darts in de halve finale gewonnen van Rob Cross. Door de 10-6 zege op de wereldkampioen staat hij voor het zesde jaar op rij in de finale van de Premier League.

Met een gemiddelde van 103,65 heeft Van Gerwen de halve finale gewonnen van Cross. Hij liep al snel uit naar een ruime 7-2 voorsprong. Cross kwam nog een beetje terug in de wedstrijden, mede door wat missers van Van Gerwen op zijn dubbels. Maar een echte wedstrijd werd het niet meer. Van Gerwen, die de wedstrijd eindigde met negen maximale scores en vijf procent score op zijn dubbels, eindigde met een 10-6 overwinning.

"Dit is een groot toernooi. Ik was zenuwachtig voor deze wedstrijd. Het was niet super, maar ik heb gewonnen. Dat is het belangrijkste. Nu de finale. Ik verwacht tegen Gary Anderson", zei Van Gerwen na zijn gewonnen finale. Anderson speelt in zijn halve finale tegen Michael Smith.

Omroep Brabant hield de wedstrijd live bij, bekijk hieronder het verloop van de wedstrijd in legs.

Leg 16: 10-6:
Van Gerwen eindigt de wedstrijd met een 70-finish en plaatst zich voor de finale van de Premier League.

Leg 15: 9-6
118-finish! Een indrukwekkende finish van Cross. Hij pakt zijn zesde leg via bullseye en blijft daardoor in leven. 

Leg 14: 9-5
Cross pakt nog een leg. Van Gerwen staat op 214 als zijn opponent met zijn twaalfde dart de leg wint.

Leg 13: 9-4
Een 128-finish! Van Gerwen doet het op een belangrijk moment. Met Cross op 92 gooit Mighty Mike een hoge finish en daarmee komt hij op matchpoint.

Leg 12: 8-4
Nu is het Cross die een fout maakt. Hij mist ook op Tops. Van Gerwen gooit vervolgens tien uit via dubbel vijf.

Leg 11: 7-4
En weer een foutje van Van Gerwen. Na een single veertien mist hij twee pijlen op Tops. En daarmee geeft hij de kans Cross, die op 48 staat. Cross gooit dat in twee pijlen uit.

Leg 10: 7-3
Kort voor de break pakt Cross zijn derde leg van de wedstrijd. Hij mist twee pijlen op een dubbel, de derde is wel raak.


Leg 9: 7-2
Van Gerwen is hard op weg naar de winst. Cross staat nog op 245 als de groene sloopkogel met zijn elfde pijl de leg wint.


Leg 8: 6-2
Een echte comeback komt er niet. Van Gerwen pakt meteen weer een break terug. 

Leg 7: 5-2
Cross maakt meteen gebruik van een klein foutje van Van Gerwen. Mighty Mike mist twee pijlen op een dubbel, waardoor Cross een kans krijgt vanaf tachtig.  De Engelsman gooit wel uit en pakt zo een break terug.

Leg 6: 5-1
Van Gerwen krijgt in de zesde leg weer een kans op een break, maar gooit dubbel zestien niet raak. Cross krijgt 144 niet uit, waardoor Van Gerwen terug mag komen. De eerste pijl is vervolgens meteen raak.

Leg 5: 4-1
Met Cross op 223 gooit Van Gerwen de vijfde leg uit. In elf darts is hij uit en daarmee verzilvert hij de break.  


Leg 4: 3-1
Van Gerwen legt de druk bij Cross. Hij zet zichzelf weg op 68, terwijl Cross 91 uit moet gooien. Dat doet Cross niet. Van Gerwen gooit vervolgens meteen een triple twintig. De eerste pijl op dubbel twee ging nog mis, de tweede was wel raak. En daarmee pakt Van Gerwen de eerste break. 

Leg 3: 2-1
Van Gerwen staat weer op voorsprong. En weer staat Cross niet op een finish op het moment dat 'MvG' klaar is. In vijftien darts is het klaar.


Leg 2: 1-1
Cross weet zijn eigen leg te houden en komt zo relatief makkelijk op gelijke hoogte. In veertien darts is de Engelsman uit. Zijn eerste pijl op een dubbel is nog mis, maar op dubbel achttien is het wel direct een ideale marker. Dat blijkt, Cross gooit zijn pijl er vlak onder en is uit.

Leg 1: 1-0
Een fijne start van Van Gerwen, die aan de wedstrijd mocht beginnen. Mighty Mike begon met drie perfecte pijlen. Na een mindere tweede beurt (57 punten) volgde nog een keer een 180-score. Terwijl Cross nog niet op een finish staat, gooit Van Gerwen al uit. In twaalf pijlen is hij uit.LEES OOK: Michael van Gerwen in vorm voor finaleavond Premier League: 'Ik ga ervan uit dat hij wint'

Deel dit artikel: