Marit (23) mag studeren aan Oxford, het enige wat nog ontbreekt is het geld

OISTERWIJK - Marit (23) uit Oisterwijk flikt waar veel studenten alleen maar van kunnen dromen: ze is toegelaten tot een masteropleiding aan de Universiteit van Oxford in Engeland. Een bijzondere prestatie, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. En dus heeft Marit een crowdfundingsactie opgezet.

Ruslandkundige wil ze graag worden. Daarvoor wil ze de masteropleiding Russian and East European Studies doen. Een specialistische opleiding die hoog aangeschreven staat. Daarvoor moet je naar een topuniversiteit, vindt de Oisterwijkse. “Ik heb veel universiteiten bekeken, maar Oxford heeft toch wel het beste programma. Topdocenten en veel begeleiding.”

De afgelopen jaren studeerde Marit aan de universiteit van Leiden. Ze behaalde cum laude haar bachelor Russische Studies en schrijft momenteel haar scriptie voor haar bachelor Geschiedenis. Ze studeerde, liep stage en werkte in Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. 

Veertien plekken
Aangenomen worden is niet vanzelfsprekend. Veertien plekken waren er voor de masteropleiding, zestig kandidaten meldden zich aan. “Ik heb een dossier opgestuurd met motivatiebrieven, meerdere referenties en essays die ik geschreven heb. Toen ik de mail kreeg waarin stond dat ik aangenomen was, heb ik eerst vijf keer het e-mailadres gecheckt. Daarna heb ik meteen iedereen gebeld.”

Crowdfunding
Het enige wat nu nog ontbreekt is geld. Studiebeurzen zijn er wel, maar die zijn erg moeilijk om te bemachtigen. “Er zijn steeds minder fondsen en er is gewoon minder geld te besteden. Steeds meer studenten hebben het nodig. Ik ben er maanden mee bezig geweest, maar het lukte niet. Daarom ben ik een crowdfunding gestart. Hiermee hoop ik ongeveer achtduizend euro op te halen”, vertelt de studente. 

 

Meer over dit onderwerp:
oisterwijk marit onderwijs oxford universiteiten
Deel dit artikel: