Verkeersregelaar aangereden na discussie: 'Beetje pijn geleden'

EINDHOVEN - Op een kruising op de Bezuidenhoutseweg in Eindhoven is maandagavond rond kwart voor negen verkeersregelaar Cora Molenbroek aangereden. Een automobilist was het niet eens met haar aanwijzingen. "Hij wilde tegen het verkeer in, maar dat kon niet", vertelt Molenbroek. "Ik dacht dat hij weg zou gaan toen hij in zijn auto stapte, maar in plaats daarvan gaf hij gas."

Molenbroek werd boven haar knie geraakt. Ze werd in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. 
Dinsdagochtend ging ze voor de zekerheid toch even naar de huisarts. "Mijn linkerknieband is opgerekt en mijn achillespees is beschadigd. Dus ik heb wel pijn geleden." De komende dagen moet Cora op krukken lopen en kan ze niet werken.  
 
De man die haar aanreed, reed door, maar kwam later terug. "Toen ik die auto weer aan zag komen brak ik wel even", vertelt Molenbroek die tot dat moment erg rustig was. Waarom de man terugkwam is niet duidelijk. De politie heeft hem opgepakt.

Aangifte
Molenbroek heeft gisteravond direct aangifte gegaan en hoopt dat de politie actie onderneemt. "Vaak worden dit soort zaken geseponeerd. Maar agressie tegen verkeerregelaars komt vaak voor, dus het zou mooi zijn als er dit keer iets mee gedaan wordt." Ondanks dat, laat Molenbroek laat zich niet tegenhouden: "Als ik weer kan werken doe ik dat."

De kruising was afgesloten vanwege een foodtruckfestival in het Philips de Jonghpark. 

 

 

Meer over dit onderwerp:
agressie verkeersregelaars eindhoven