Nagellakheld Tijn maakt komst mogelijk van dure machine tegen hersenstamkanker

21 mei 2018 om 23:34
nl
Een machine voor de behandeling van hersenstamkanker bij kinderen komt naar Nederland mede dankzij de inmiddels overleden Tijn Kolsteren uit Hapert. Het jochie haalde met de nagellakactie van Stichting Semmy meer dan een miljoen euro op om het apparaat te financieren, meldt RTL Nieuws.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Daarmee is er voorzichtige hoop voor Nederlandse kinderen die lijden aan hersenstamkanker. De ziekte treft jaarlijks ongeveer tien kinderen in Nederland en is nu nog ongeneeslijk. Tijn overleed er vorig jaar op 7 juli op zesjarige leeftijd aan, de dag dat zijn actie officieel afgelopen was.

De nieuwe machine kan helpen bij het plaatsen van katheters bij de hersenstam, waardoor daar medicijnen toegediend kunnen worden. De hersenstam is een heel delicate plek, je moet daar heel precies navigeren. Daar helpt de robot bij, aldus kinderoncoloog Gertjan Kaspers van het VUmc.

Tijn
De Hapertse Tijn sprokkelde tijdens Serious Request 2,5 miljoen euro bij elkaar. Met zijn laatste nagellakactie ‘Lak door Tijn’ werd 1,2 miljoen euro ingezameld. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.