Michael van Gerwen wint Gibraltar Darts Trophy: 'Ik heb het verdiend'

VLIJMEN - Op Michael van Gerwen staat dit jaar geen maat. Hij won zondag de Gibraltar Darts Trophy. In de finale tegen Adrian Lewis (8-3) gooide hij een gemiddelde van 108.13. Zijn tegenstander was kansloos tegen Mighty Mike die ook nog vier keer een '180' noteerde. Tijdens het toernooi dat zaterdag begon gooide hij maar liefst zeventien keer de maximale score.

Het is de 25e European Tour titel voor de 29-jarige Brabander en zijn vijfde titel van het jaar. Van Gerwen was in 2015 en 2016 ook al de beste in het ministaatje. Vorig jaar pakte de Engelsman Michael Smith bij afwezigheid van de man uit Vlijmen de titel.

"Ik ben ontzettend blij met deze titel en met mijn prestaties tegen Lewis. Het is nu tijd om te relaxen samen met mijn familie. Ik heb het verdiend", zei de topdarter na afloop op Twitter.

 

Tekst gaat verder onder de video.

De drie wedstrijden eerder op de dag gingen ook al simpel naar de nummer één van de wereld. Tijdens het toernooi dat zaterdag begon gooide hij maar liefst zeventien keer de maximale score.

Zaterdag versloeg hij landgenoot Vincent van der Voort (6-4) al. Zondag zette hij de zegereeks zonder haperingen door.

Hij won de halve finale tegen Steve West met 7-4. Van Gerwen gooide een gemiddelde van maar liefst 105.2 en liet het publiek vijf keer juichen voor een '180'. West die in de ronde daarvoor Rob Cross had verslagen kwam wel op 1-3, daarna zette Van Gerwen een tandje bij.

In de kwartfinale won hij simpel van Johnny Clayton: 6-2.  Van Gerwen gooide een gemiddelde van 97.39. Drie keer gooide hij een '180', zijn tegenstander Clayton slechts één keer.

Eenzelfde eindstand als in de kwartfinale stond ook in de achtste finales op het scorebord. In de derde ronde was tegenstander Andy Boulton kansloos tegen Mighty Mike. Van Gerwen won zondagmiddag met 6-2 van Boulton. Zijn gemiddelde kwam net boven de 103 punten uit. 

"Geweldig dat mijn familie hier is om me te steunen", zei Van Gerwen na afloop van de wedstrijd tegen Boulton op Twitter. "Ik kijk uit naar vanavond."

De zege levert Van Gerwen 25.000 pond op, omgerekend bijna 28.500 euro.

Deel dit artikel: