Landskampioen PSV begint seizoen tegen FC Utrecht, volledig programma is bekend

EINDHOVEN - Landskampioen PSV begint het nieuwe voetbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Eindhovenaren spelen dit duel op zaterdag 11 augustus. De aftrap is om 20.45 uur.

Willem II start het seizoen dezelfde dag met een wedstrijd in Tilburg tegen VVV-Venlo. NAC kent een pittige start. De ploeg uit Breda begint met een uitwedstrijd tegen AZ op zondag 12 augustus (aftrap om 16.45 uur).

Tijdens de tweede speeldag gaat PSV op bezoek bij promovendus Fortuna Sittard. NAC speelt dan thuis tegen een andere debutant, De Graafschap. Voor Willem II is er een uitwedstrijd in en tegen Groningen.

De eerste Brabantse derby wordt zaterdag 1 september gespeeld als Willem II een bezoek brengt aan PSV. 

Overzicht van de Brabantse derby's:
zaterdag 1 september: PSV - Willem II
zaterdag 29 september: NAC Breda - PSV
zondag 21 oktober: NAC Breda - Willem II
zondag 20 januari: Willem II - NAC Breda
zaterdag 9 maart: PSV - NAC Breda
donderdag 25 april: Willem II - PSV

Overzicht toppers in de eredivisie:
zondag 23 september: PSV - Ajax
zondag 28 oktober: Ajax - Feyenoord
zondag 2 december: Feyenoord - PSV
zondag 27 januari: Feyenoord - Ajax
zondag 24 februari: PSV - Feyenoord
zondag 31 maart: Ajax - PSV

LEES OOK: Hier check je het volledige conceptprogramma voor het seizoen 2018/2019

In de Eerste Divisie staat op vrijdag 17 augustus pas de eerste speelronde op het programma. Er is dan gelijk een Brabantse derby: Jong PSV - FC Eindhoven. Verder die dag: FC Volendam - FC Den Bosch, FC Dordrecht - Helmond Sport, RKC Waalwijk - Telstar en MVV - TOP Oss.

Jong PSV heeft waarschijnlijk de leukste start van het seizoen. De Eindhovenaren beginnen dus thuis tegen de stadgenoot en spelen vervolgens uit bij TOP Oss (speelronde 2) en thuis tegen Helmond Sport (speelronde 3).

Het is nog een conceptprogramma, wat inhoudt dat er nog kleine wijzigingen kunnen komen. Dat zou kunnen op verzoek van de clubs, gemeente of politie.

Deel dit artikel: