Boze nertsenfokker eist 14 miljoen van gemeente Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL - De gemeente Gemert-Bakel heeft een megaclaim van 14 miljoen gekregen van nertsenfokker Jos van Deurzen uit Elsendorp. Hij is boos omdat de gemeente twee keer een vergunning heeft geweigerd om van zijn varkenshouderij in Gemert-Bakel een nertsenhouderij te maken.

Daarnaast daagt Van Deurzen de gemeente ook voor de rechter.  De gemeente bevestigde dinsdag aan Omroep Brabant dat de claim binnen is en dat ze, zolang de zaak onder de rechter is, niet inhoudelijk wil reageren. 

Vergunning twee keer geweigerd
De zaak speelt al sinds 2010, toen de nertsenfokker voor de eerste keer een vergunning aanvroeg en die niet kreeg vanwege 'risico's voor de volksgezondheid'. De rechtbank vernietigde dit besluit van de gemeente Gemert-Bakel, waarop Van Deurzen nogmaals een vergunning aanvroeg. Ook die vergunning verwees de gemeente naar de prullenbak.

Toen de rechtbank voor de tweede keer het besluit van de gemeente vernietigde, was dit voor de gemeente aanleiding om in oktober 2015 alsnog de vergunning aan Van Deurzen te verlenen. 

In maart 2017 ontving Gemert-Bakel het bericht van Van Deurzen over een vergoeding voor geleden schade. 

Deel dit artikel: