Bestuurder (18) die betrokken was bij fataal ongeluk op A59 langer vast, politie zoekt nog getuigen

MADE - De 18-jarige bestuurder uit Oosterhout die afgelopen zaterdag betrokken was bij een ongeluk op de A59 bij Made blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag beslist. Bij het ongeluk kwamen zijn 16-jarige bijrijder Dilan Shikhou uit Oosterhout en een 37-jarige man uit Etten-Leur om het leven. De bestuurder wordt verdacht van doodslag. De politie doet nog onderzoek, maar vermoedt dat een straatrace aan het ongeluk voorafging.

Op de A59 bij Made raakte zaterdagavond twee auto’s van de weg, De 16-jarige Dilan uit Oosterhout kwam ter plekke om het leven, later kwam ook de bestuurder van de tweede auto om. De 37-jarige man uit Etten-Leur overleed in het ziekenhuis.

LEES OOK: Jongen (16) overleden bij ongeval op A59 bij Made, 18-jarige plaatsgenoot is verdachte

De politie doet nog verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Er zouden nog twee belangrijke getuigen zijn die de politie nog niet heeft gesproken. Het gaat om de bestuurder  van een donkerblauwe bestelwagen, vermoedelijk een Volkswagen Caddy Combo of Citroën Berlingo.

LEES OOK: 18-jarige bestuurder zit nog vast na ongeluk op A59 waarbij twee doden vielen, rijbewijs ingevorderd

Ook wil de politie de bestuurder van een auto met caravan spreken. Beide auto’s reden op- en afritten op de A59 ter hoogte van het ongeluk. 

Deel dit artikel: