Advocaat Bart V. geen advocaat meer: 'Het lag, gezien zijn verleden, in de lijn der verwachtingen'

BREDA - De Dongense advocaat Bart V. is uit het ambt gezet. V., die een kantoor had in Breda, is van het tableau geschrapt door de Raad van Discipline, die hem eerder al voor onbepaalde tijd schorste vanwege betrokkenheid bij wapen- en drugshandel.

“Het lag, gezien zijn verleden, in de lijn der verwachtingen”, reageert Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten in Zeeland-West-Brabant. “Ik heb er zelf ook op aangestuurd.” Lensink benadrukt dat V. zichzelf ook al van het tableau had laten schrappen.

LEES OOK: Bredase advocaat opgepakt voor handel in wapens en drugs 

Voor een advocaat had de 43-jarige V. behoorlijk wat op zijn kerfstok. Zo werd hij al eens aangehouden voor een relationeel incident en kreeg hij een klacht aan zijn broek voor het slecht verdedigen van een cliënt in een alimentatiezaak. Bart V. en drie medeverdachten, onder wie twee broers uit Sint-Willebrord, staan in november terecht voor de rechtbank in Rotterdam voor handel in vuurwapens en drugs

“Je hoopt dat je vakbroeders hun werk allemaal netjes doen, maar helaas zitten er wel eens appels in de mand die niet helemaal goed zijn”, aldus Lensink.

Meer over dit onderwerp:
advocaten, bart v., breda, amoveren
Deel dit artikel: