Operatie sleutelbeen motorcrosser Jeffrey Herlings goed verlopen

BERGHEM - De operatie aan het sleutelbeen van motorcrosser Jeffrey Herlings (23) uit Oploo is goed gegaan. Hij ligt nu nog in het ziekenhuis, maar hij mag vanmiddag waarschijnlijk weer terug naar huis. Dat vertelt zijn vader aan Omroep Brabant.

Herlings kwam woensdagmiddag tijdens een training na een sprong in een diep spoor terecht en viel daarbij van de motor. Daarbij brak hij zijn rechter sleutelbeen. 

Onzeker
De Grand Prix van komend weekend in het Italiaanse Ottobiano moet hij bijna zeker missen, waardoor zijn wereldtitel mogelijk in gevaar komt. Omdat er tijdens een Grand Prix vijftig punten te vergeven zijn, staat hij na deze race hoe dan ook nog op de eerste plaats. Op 1 en 8 juli staan er wedstrijden op de planning in Indonesië. Het is nog onduidelijk of hij die haalt.

Herlings staat op dit moment nog eerste in de WK-stand met 62 punten voorsprong op zijn achtervolger, negenvoudig wereldkampioen Tony Cairoli. 

LEES OOK: Jeffrey Herlings beleeft een droomseizoen, maar: 'Ik kan nog beter presteren' [INTERVIEW]

Herlings was de afgelopen tijd in bloedvorm. Afgelopen zondag pakte hij nog zijn achtste Grand Prix-zege in het Franse Saint Jean d'Angely. Herlings won in 2018 al acht van de tien Grand Prix. Dit seizoen worden er nog tien Grand Prix gereden. 

Veel blessures
De motorcrosser mag inmiddels een ervaren brokkenpiloot genoemd worden. Zo brak hij in 2017 zijn middenhandsbeentje, in 2016 zijn sleutelbeen, in 2014  zijn bovenbeen en in 2013 moest zijn schouderblad eraan geloven. 

 

Deel dit artikel: