Vrouw kijkt op telefoon en knalt tegen politiemotor aan

TILBURG - Een automobiliste reed woensdagavond in het centrum van Tilburg per ongeluk een politiemotor aan. Ze was al rijdende druk bezig met haar telefoon en zag de agent over het hoofd.

De agent zag dat de vrouw op haar telefoon bezig was en besloot een bekeuring uit te schrijven. Hij gaf een stopteken en de vrouw stopte. Maar ze bleek het niet gezien te hebben en reed de andere kant op. Per ongeluk raakte ze de motor. De agent kon nog op tijd ervan af springen. 

De vrouw zelf zegt tegen Omroep Brabant dat het verhaal niet klopt. "Het is een kletsverhaal. Ik reed achteruit naar een parkeerplek en de agent dacht dat ik aan het bellen was. Dat was niet zo en ik heb ook geen boete gekregen. Zegt de politie van wel? Onbegrijpelijk. Als ik al bellend een agent had aangereden hadden ze me toch wel opgepakt?"

De politie zegt in een reactie: "De vrouw was wel op haar smartphone bezig. De agent wilde daar een boete voor schrijven. Maar na het ongeval was ze zo geschrokken, dat we het bij een waarschuwing hebben gelaten." Er is een schadeformulier ingevuld.

 

Meer over dit onderwerp:
tilburg, verkeersongevallen