Schrobbelèr en Rusland-Saoedi-Arabië komen samen op het WK: speel de Quiz

MOSKOU - Is het WK zonder Nederland saai? Nee hoor. Speel onze WK Quiz maar eens en dan zul je merken dat wij Brabanders genoeg gemeen hebben met de deelnemende landen. Vandaag staan Rusland en Saoedi-Arabië centraal. Zij speelden tegen elkaar (5-0 voor Rusland).


Toevoeging van de ambassadeur van Rusland, Frans Kapteijns (boswachter):
Frans Kapteijns, bekend Brabants boswachter, is op dit WK ambassadeur voor Rusland bij Omroep Brabant. Hij liet op onze radiozender blijken waarom Rusland zijn steun verdient: "Er wonen meer mensen dan die ene meneer die het voor het zeggen heeft. En in dat grote land zitten ook nog eens 320 verschillende zoogdieren en 730 vogelsoorten. Prachtig!" Kapteijns voorspelde een 1-0 overwinning voor Rusland.

Toevoeging van de ambassadeur van Saoedi-Arabië, Jeroen Gankema (werkt op ambassade Riyad):
Jeroen Gankema werkt op de ambassade in Saoedi-Arabië. Hij zegt dat het land net zo voetbalgek is als het in Nederland is bij deelname aan een groot toernooi. "Overal acties en tv's." We weten weinig over het nationale elftal van de Saoedi's. "De linkerflank is sterk. Maar het klopt, de spelers trekken niet naar Europa, omdat het hier sterren zijn en erg goed betaald krijgen." Gankema voorspelde een 1-1 uitslag.

Meer over dit onderwerp:
wk voetbal, rusland, saoedi-arabië
Deel dit artikel: