Aad de Mos: 'Brazilië wordt wereldkampioen en België vliegt er snel uit'

EINDHOVEN - De Brazilianen gaat het WK Voetbal in Rusland winnen, en de Belgen komen niet verder dan de poulefase. Dat denkt voetbalcommentator Aad de Mos. In het programma Wakker voorspelt hij welke landen het ver gaan schoppen.

De Mos denkt dan aan Spanje, Frankrijk, Duitsland en Brazilië. "Van die landen ben ik echt onder de indruk", vertelt hij. "En nee, de Rode Duivels komen niet ver. Dat kunnen we beter nu vaststellen."

‘Systeem klopt niet’
Daar zal de oud PSV-trainer menig Brabander mee teleurstellen. Ruim drieduizend Brabanders beantwoordden de vraag: voor welk land ben jij, nu Nederland niet meedoet aan het WK? 43% van de stemmers gaf aan voor België te zijn. "Maar hun systeem klopt niet", aldus de Mos. "Ze hebben goed materiaal, maar er gaat iets mis in de coaching."

LEES OOK: Nederland doet niet mee op het WK, maar voor welk land juicht Brabant dan wel?

De voetbalcommentator doelt op het 4-3-3-systeem waarmee het team speelt. "Dan kom je op het middenveld iemand tekort. Dat hebben de Belgen met de oefenwedstrijden nog niet gemerkt, omdat ze niet tegen hele sterke tegenstanders speelden. Maar daar gaan ze wel tegenaan lopen als ze tegen de grote landen spelen straks."

Gedoe bij Spanje
Dat de Spanjaarden hun trainer vlak voor het WK Voetbal ontsloegen, maakt volgens De Mos niet zo veel uit. "Ze hebben spelers van wereldklasse. Het ontslaan van de trainer heeft geen invloed op de prestaties van mannen als Sergio Ramos of André Iniesta."

 

Deel dit artikel: