Niels (19) was gezakt, maar is alsnog geslaagd: ‘Ik dacht dat het een grap was’

BERKEL-ENSCHOT - Niels van de Pas uit Berkel-Enschot kreeg woensdagmiddag slecht nieuws te horen: hij was gezakt. Een 4,8 voor Maatschappijwetenschappen. “Ja, ik voelde me best wel klote”, vertelt hij. Maar er bleek een administratieve fout te zijn gemaakt. Donderdagmiddag werd Niels opnieuw gebeld: hij is toch geslaagd.

Hij baalde woensdagmiddag flink. “Ik ben al een keer eerder gezakt, op mijn vorige school. Dus ik vond het sowieso al erg spannend.” Toen de scholier hoorde dat hij gezakt was, nam hij contact op met een docent van zijn vorige middelbare school. “Ik heb altijd een goede band met hem gehad, dus ik stuurde meteen een WhatsAppje om te vragen of hij me kon helpen.” De docent van het 2College Durendael had eigenlijk vrij, maar nam de tijd om Niels te helpen voorbereiden op zijn herkansing.

Gemiste oproepen
“De hele middag hebben we samen examens geoefend. Maar toen ik op een gegeven moment op mijn telefoon keek, zag ik dat ik drie gemiste oproepen had van mijn huidige school. Ik vond het wel heel raar. Maar toen ik terugbelde, wisten ze niet wie mij gebeld had”, aldus de scholier.

Drie punten hoger
Even later belde de school dan toch terug met het verlossende woord. Niels was geslaagd. En hoe. Hij had niet een 4,8, maar een 7,8 voor Maatschappijwetenschappen. Zijn gemiddelde van het vak ging van een 5 naar een 7. “Ik schrok me kapot. In paniek liep ik naar de docent van mijn oude school. Samen sprongen we in de auto om naar mijn huidige school te gaan om te checken of het wel echt klopte. En het klopte, ik was toch geslaagd. Ik heb van blijdschap geschreeuwd.”

Achteraf kan Niels nog steeds niet helemaal geloven wat er gebeurd is. “Ongelofelijk, maar het maakt nu niet meer uit. Eigenlijk is het ook wel een mooie manier van slagen.”

Na de zomer begint Niels aan zijn nieuwe uitdaging: HBO Ondernemerschap en Retailmanagement aan de Avans in Breda. 

 

Deel dit artikel: