Reizigers overdonderd door bommelding: 'Opeens stonden er zes politieauto's'

DEN BOSCH - Het verlossende woord kwam rond halftien in de avond: station Den Bosch is weer vrijgegeven. Het station was anderhalf uur lang afgesloten vanwege een bommelding. Veel reizigers werden overdonderd door de plotselinge grote politie-inzet.

Bart Slot uit Amsterdam zat in de trein op het station, toen hij hoorde dat er ontruimd werd. “Ik zat een kwartier te wachten in de trein en toen werd omgeroepen dat de trein ontruimd werd vanwege ‘een serieuze bommelding’.”

Slot, die naar de Efteling was geweest, zag in een mum van tijd veel politie. “Bij de uitgang van het station zag ik al agenten. Daarna liep ik het station uit en kwamen er nog meer agenten aan.” 

LEES OOK: Bomdreiger bij station Den Bosch aangehouden, rugzak was leeg, station vrijgegeven

Weggestuurd
Maarten Nelissen uit Den Bosch stond voor het station toen hij een politieauto met sirenes aan zag komen rijden. "Het volgende moment stonden er opeens zes auto's. Het station werd toen afgezet met linten."

Nelissen was op weg naar vrienden in Breda, maar dat gaat nu niet door. "Iedereen wordt tot ver van het station weggestuurd."

Twee keer pech
Een andere reiziger had dubbel pech: "Ik zat eerst twee uur vast in de trein van Tilburg naar Den Bosch omdat die iemand had aangereden. Toen ben ik met de bus vanuit Tilburg naar Den Bosch gegaan. Meteen toen ik aankwam, werd het station ontruimd. Fucking ziek!" 

Bij de omstanders was volgens hem weinig angst: "Veel mensen gaan maar eten, omdat ze toch iets moeten doen." 

 

 

Deel dit artikel: