Beschoten huis in Eindhoven werd bewoond door veroordeelde 'wonderbelegger' Rob van den B.

EINDHOVEN - De Shakespearelaan in Eindhoven werd zondagnacht opgeschrikt door een schietpartij. Een leegstaand huis werd door zeker twintig kogels geraakt. Het huis - dat sinds een paar weken onbewoond is - werd gehuurd door 'wonderbelegger' Rob van den B.. Van den B. werd verschillende keren veroordeeld, onder andere voor witwassen en faillissementsfraude.

Van den B. - die oorspronkelijk uit Gemert komt - werd in 2013 opgepakt en later ook veroordeeld voor beleggingsfraude nadat hij tientallen mensen voor in totaal negen miljoen euro had gedupeerd. Ook werd hij in oktober vorig jaar veroordeeld voor vier maanden cel en een boete van 75.000 euro voor faillissementsfraude. 

LEES OOK: Huis beschoten in Eindhoven: 'Klonk als een automatisch wapen'

De belegger zou het geld dat hij zou investeren in beleggingen in werkelijkheid hebben uitgegeven aan privéaankopen. Zo investeerde hij het geld in een nachtclub die van zijn partner was. Ook kocht hij diverse auto's, waaronder een Ferrari.

Volgens justitie leefde de man in een fantasiewereld, die gestopt moest worden. Tijdens de rechtszaak verklaarde Van den B.: “Al sinds mijn jeugd ben ik bezig met beleggen. Na een vervelende periode tussen mijn dertigste en veertigste levensjaar ben ik ongeveer tien jaar geleden opnieuw begonnen. Het is een hobby die volledig uit de hand is gelopen."

LEES OOK: 'Wonderbelegger' Rob van den B. alsnog de cel in voor faillissementsfraude