Video

'Brabants worstenbroodje met een twist' moet Nepal veroveren

28 juni 2018 om 16:59
nl
Ga je binnenkort op vakantie naar Nepal, dan hoef je het Brabantse worstenbroodje niet te missen. De vader aller worstenbroodbakkers - juryvoorzitter van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje, Hans Elbers - gaat namelijk naar Nepal om de bakkers daar te leren hoe ze óns worstenbroodje moeten maken. Hoewel, ons worstenbroodje. Het wordt ‘het Brabants worstenbroodje met een twist’.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dit legt Elbers donderdag uit in het programma Brabants Bont van Omroep Brabant. Hij gaat zondag voor twee weken naar Nepal. “Met een missie”, vertelt hij enthousiast. Koks westerse producten leren bakken zodat zij deze kunnen serveren aan toeristen in Nepal.

Dit overigens op verzoek van de bakkers daar: “Zij willen leren westerse producten te maken waarmee ze toeristen kunnen plezieren.” En naast de croissant, brownies en bijvoorbeeld het gewone zachte broodje, mag hierbij het Brabantse worstenbroodje wat Elbers betreft natuurlijk niet ontbreken. 

Smaak van Nepal
Maar wat houdt die twist dan in? “We gaan proberen de smaak van Nepal in ons worstenbroodje te brengen”, aldus Elbers. “Dat betekent het gehakt uit ons broodje met de kruiden van Nepal.”

 

Ons worstenbroodje daar bakken, wordt overigens nog een hele uitdaging. Want kneedmachines bijvoorbeeld waarover Elbers hier beschikt om tot het ultieme worstenbroodje te komen. Die hebben ze daar niet. Het komt neer op het ouderwetse handwerk, beaamt Elbers. 

Verwacht 'verbaasde reacties'
Dat ons worstenbroodje in Nepal in de smaak gaat vallen, denkt hij zeker. In eerste instantie verwacht hij een verbaasde reactie wanneer men daar het broodje proeft. “Maar ik denk wel dat ze het lekker vinden”, stelt hij. Benieuwd naar de reacties is hij zeker. Want het is voor het eerst dat hij het Brabantse worstenbroodje in het buitenland laat proeven. 

Of onze lekkernij daar ook als Brabants worstenbroodje door het leven zal gaan, verwacht de bakker, docent en juryvoorzitter overigens niet. “Ik denk dat we ze daar maar een naam laten verzinnen”, zegt hij. Maar dat het hier gaat om Brabants cultureel erfgoed, dat weet over enkele dagen iedereen in Nepal. “Dat draag ik namelijk overal uit”, zo verzekert Elbers ons.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.