Noni (16) kan pingelen en scoren, dus PSV is er als de kippen bij met een contract [VIDEO]

EINDHOVEN - PSV heeft een opmerkelijke transfer geregeld. Sinds donderdag staat de Engelse jeugdinternational Noni Madueke onder contract. De 16-jarige middenvelder, die in eigen land te boek staat als groot talent, zette in het Philips Stadion zijn handtekening onder een verbintenis tot 2021.

“Het was een lange dag, maar ik ben blij dat ik PSV’er ben”, laat Noni weten op de website van PSV.  Hij staat volgens PSV bekend als een 'creatieve, fysiek sterke linksbenige middenvelder'. Bij PSV sluit Madueke na de zomer aan bij het jeugdteam onder 17 jaar (O17).

De nieuwe aanwinst speelde afgelopen jaren in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. De Engelsman met Nigeriaanse roots werd geboren op 10 maart 2002 en debuteerde als 15-jarige al voor het jeugdteam onder 18 jaar (O18) van Spurs. Het afgelopen seizoen schopte hij het tot aanvoerder van Tottenham Hotspur O16. 

Dribbelen, pingelen en scoren
Dat hij kan voetballen, blijkt wel uit het onderstaande filmpje. Noni dribbelt in zijn  eentje het complete elftal van de tegenstander voorbij en rond af met een sterk schot. PSV kan dus veel plezier aan hem gaan beleven.

‘Massive club’
“Voor mijn gevoel is PSV de club waar ik me het beste kan ontwikkelen”, reageert Madueke op zijn overstap naar Eindhoven. “PSV is een massive club met een geweldige historie. Ik kan niet wachten om stap voor stap naar het eerste elftal toe te groeien.” 

Omgekeerde weg
De komst van Madueke is opmerkelijk omdat het meestal Engelse clubs zijn die het Europese vasteland afromen op zoek naar talent. Daarbij gesteund met een meer dan rijkelijk gevulde beurs. Vaak worden ook de ouders van spelers 'overgenomen' door ze in Engeland een baan aan te bieden. PSV lijkt nu een verrassende tegenzet te doen.  

Perspectief
“Wij krijgen steeds vaker het signaal dat Engelse talenten openstaan voor een overstap naar Nederland”, aldus hoofdscout John de Jong op de website van PSV. “Zij zien in dat de kans om op jonge leeftijd in het eerste elftal door te breken in Nederland vele mate groter is dan in Engeland. Een trendbreuk met de afgelopen jaren, waarin wij veel Nederlandse jeugdspelers juist naar Engeland zagen vertrekken.”

Meer over dit onderwerp:
NONI MADUEKE PSV VOETBAL TRANSFERS