NAC strikt PSV'er Jurich Carolina en Engelsman Gregory Leich

BREDA - NAC heeft zich versterkt met twee nieuwe spelers. Jurich Carolina verlaat PSV voor een avontuur bij NAC Breda. De negentienjarige verdediger heeft een contract getekend tot de zomer van 2021. Gregory Leigh komt over van het Engelse FC Bury, ook hij zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. En daarmee heeft NAC in een dag twee nieuwe linksbacks in de selectie.

"NAC is een mooie vervolgstap in mijn carrière", zegt Carolina, die de afgelopen drie jaar voor Jong PSV actief was. "Op het moment dat de club interesse toonde hoefde ik niet lang na te denken. Vanuit sportief oogpunt krijg ik bij NAC de kans om wedstrijden te spelen op Eredivisieniveau." 

"De speelwijze die de club hanteert sluit goed aan bij mijn kwaliteiten. Ik ben een explosieve voetballer die houdt van duels en graag mee naar voren gaat. Daarnaast is NAC gewoon een hele mooie club. Ik kan niet wachten om iedere thuiswedstrijd voor 19.000 supporters te spelen", aldus de defensieve kracht.

 

'Mooie uitdaging'
De 23-jarige Leigh, die tien jaar in de jeugdopleiding van Manchester City actief was, speelde het afgelopen seizoen bij FC Bury in de League One. "Vanaf het moment dat ik kennis maakte met de club, voelde ik mij direct thuis. Ik ben warm ontvangen in Breda en besloot meteen de kans om hier te spelen aan te grijpen. Het is een mooie uitdaging voor mij." 

"Ik kom uit een fysieke competitie en zie de Eredivisie als een mogelijkheid om mezelf op technisch gebied te ontwikkelen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en het beste uit mezelf te halen voor NAC", zegt Bury op de website van zijn nieuwe club.

 

Loopvermogen op de flank
"We zijn de afgelopen periode actief bezig geweest om de verschillende openstaande posities binnen het elftal in te vullen. Daarbij hebben we voor de defensie gekeken naar het type speler met veel loopvermogen, om de flanken te kunnen bespelen", geeft technisch directeur Hans Smulders aan. "Jurich kwam daar al snel bij naar voren, zijn profiel past uitstekend binnen onze wensen."

Smulders is ook tevreden met het aantrekken van Leigh. "Gregory is een atletische en explosieve linksback, die een belangrijke schakel kan vormen tussen de verdediging en de aanval. Met zijn loopvermogen heeft hij veel drive naar voren en daarmee is hij een waardevolle toevoeging voor de selectie."