Video

Lekker meelallen met de Opera Sing Along in Den Bosch, 'klassieke muziek toegankelijk maken'

29 juni 2018 om 20:34
nl
Lekker meelallen met bekende aria's. Voor het eerst vond in Den Bosch de Opera Sing Along plaats. Omroep Brabant zond het muziekevenement live uit.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het was een uitvloeisel van de inmiddels traditionele Opera op de Parade, die woensdagavond plaatsvond. De organisatie hoopte met het evenement operamuziek laagdrempeliger te maken.

"We willen mensen laten merken hoe bekend operamuziek is", vertelt Martijn Versteeg van de organisatie. "Vaak kennen mensen nummers, zonder dat ze weten dat het uit een bepaalde opera komt."

Of opera nou wel zo makkelijk mee te zingen is, met al die buitenlandse teksten? "Het moet te doen zijn. Meelallen mag ook", lacht Versteeg vooraf. "We gaan van tevoren eerst een uur oefenen met het publiek."

Onder andere operazanger Leona Philippo en Marco Bakker traden op. "Ik had er ongelooflijk veel zin. We hadden goed gerepeteerd. Ik was benieuwd wat het publiek zou gaan doen", vertelt Bakker. De artiesten werden begeleid door de philharmonie zuidnederland.

De live-uitzending begon om halftien en duurde ruim een uur. De beroemde regisseur David Grifhorst, van het jaarlijkse paasevenement The Passion, bracht het hele spektakel in beeld.

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.