Bredase fanbus in Oostenrijk: hopen op een bezoek van Max Verstappen

30 juni 2018 om 14:01
nl
Ze hopen vurig dat Max Verstappen zaterdagavond in hun bus komt. De kans is niet denkbeeldig. 'Ze' zijn acht vrienden uit Breda die samen een oude stadsbus hebben omgebouwd tot de Max Verstappen Fanbus.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Ze staan nu met de bus in de Max Verstappen Village vlak bij het circuit in Spielberg waar zondag de strijd om de Grote Prijs van Oostenrijk wordt gestreden. En Max komt vanavond zelf naar die vip- en fanzone. Nu maar hopen dat hij in de bus komt.

Deze week vertrokken de acht vanuit Breda naar Oostenrijk. Tony Schapendonk is één van hen. “Het was onderweg op de Duitse snelwegen al fantastisch. Mensen toeterden en hingen uit de ramen om de bus te fotograferen. En in Oostenrijk hebben nou al honderden mensen een foto van de bus gemaakt.”

Wachten op privacy instellingen...

 

De acht vrienden kennen elkaar al vijftien jaar. Ze zaten samen op de NHTV. Ze gingen vorig jaar naar de Grand Prix in Spanje. Even later zag één van de mannen een oude bus te koop staan op Marktplaats. Hij gooide een wild plan in hun WhatsAppgroep om die te kopen en om te bouwen tot de Max Verstappen.  Tony: “Vijf minuten later was de bus gekocht."

Dankzij sponsors konden ze de bus helemaal naar hun eigen zin inrichten. Niet onbelangrijk is dat een bierbrouwer in het oosten van de provincie de koelkast vult. Als de bus niet voor Grand Prix-wedstrijden wordt gebruikt, kan hij ingezet worden voor goede doelen.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.