Veel natuurbranden deze zondag, bermen vatten vlam

ALPHEN - In Brabant woeden zondag veel natuurbranden. Vanwege aanhoudende droogte, de hoge temperatuur en de harde wind was de brandweer extra alert en werd er volop uitgerukt. Er waren branden in onder meer Casteren, tussen Milheeze en De Rips, Alphen en Hoeven. In Budel brak een zeer grote natuurbrand uit.

In Milheeze brak rond zes uur een bermbrand uit aan de Kaak. De brandweer was op tijd ter plaatse om de brand te blussen.

In Casteren woedde er zondag vroeg in de middag ook brand. Er was sprake van twee brandhaarden en die lagen ongeveer vijfhonderd meter uit elkaar. De brandweer meldde rond twaalf uur dat het vuur op beide plaatsen 'onder controle' was. Rond kwart voor vier moest de brandweer weer in actie komen om te nablussen.

 

Grote bermbranden
Tussen Milheeze en Oploo waren er ook branden. Aanvankelijk ging het om een kleine bermbrand langs de N277 tussen Milheeze en De Rips, maar later werden ook elders aan de Stippelberg in De Rips brandhaarden gemeld. De weg was tijdelijk dicht.

In Budel woedde een grote natuurbrand die een stuk grond van tien hectare heeft verwoest. In Hoeven dreigde een bermbrand over te slaan op naastgelegen woningen.

 

 

Veel bosbranden
De brandweer rukte zondagochtend ook met veel materieel uit in Alphen, waar een grote bosbrand woedde. Met een drone bracht de brandweer het vuur in kaart, wat vaker gebeurt tijdens grote bosbranden. 

Het vuur bleek te woeden op ongeveer een hectare aan bosgebied. Rond halfelf werd het sein brand meester gegeven.

Eerder op de ochtend werden ook kleine natuurbranden gemeld in de omgeving Tilburg, Reusel en Vessem. Zaterdagavond brak er ook al brand uit in een natuurgebied bij Bergen op Zoom

 

 

Meer over dit onderwerp:
BOSBRANDEN ALPHEN ZOMER DROOGTE