PSV-masseur Eddy Pepels met België naar de kwartfinale: 'De spelers zijn klaar voor Brazilië'

3 juli 2018 om 12:58
nl
Heel wat peentjes zweette hij maandag bij de ontsnapping van de Rode Duivels tegen Japan (3-2). Maar Eddy Pepels mag als masseur van de Belgische nationale ploeg nog wat langer op het WK in Rusland blijven. Daarmee is hij samen met Colombiaan Santiago Arias de laatste PSV'er die nog actief is op het WK.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

"Ik ben wel een paar jaar ouder geworden", blikt Pepels terug op de razend spannende wedstrijd tegen Japan. De Rode Duivels kwamen volstrekt tegen de verwachtingen in met 2-0 achter, maar wisten de wedstrijd in de laatste minuten om te draaien. "Het was echt heel erg spannend. Ik had mijn koffers in gedachten al gepakt."

Pepels geniet met volle teugen van zijn tijd bij de Belgische selectie. En dat is niet zo verbazingwekkend. De Belgen hebben voor het eerst in hele lange tijd een elftal dat kansmaakt op de eindoverwinning en kunnen dus geschiedenis schrijven. Volgens Pepels zijn de spelers daar alleen nog niet zo mee bezig: "Bij de meesten dringt dat nog niet zo door. Misschien zit er tegen Brazilië iets in. Als dat lukt zullen ze pas echt beseffen dat ze wereldkampioen kunnen worden." 

Kansen tegen Brazilië
Hoewel Pepels bescheiden blijft, gelooft hij in de kansen voor de Belgen tegen titelfavoriet Brazilië: "Direct na de wedstrijd tegen Japan zei Eden Hazard in de kleedkamer: 'Vrijdag Brazilië!', je merkt dat ze er klaar voor zijn."

Bij PSV moeten ze door de winst nog wel even wachten voor hun masseur terugkeert naar Eindhoven. "De trainer belde me na de winst op en zei: 'Verdomme, nu ben je er nog niet.' Dat vind ik mooi. Hij zei er ook wel bij dat ik er van moet genieten." En dat doet hij dus ook: "Ik heb met PSV de Champions League meegemaakt, maar dit is toch ook wel een van de hoogtepunten van mijn carrière."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.